Afbeelding

SCHERPENZELERS OVER ZWARTE LAND 2

Algemeen

SCHERPENZEEL In maart zijn er gemeenteraadverkiezingen en onze Stichting wil het al dan niet doorgaan van het Zwarte Land 2 inzet maken van deze verkiezingen. Wij vinden het daarom belangrijk om aan de politieke partijen in Scherpenzeel te laten weten dat er nu al heel veel inwoners zijn die ook NEE zeggen tegen het Zwarte Land 2.

Vorige maand hebben we Scherpenzelers gevraagd hun mening te delen. De reacties waren overweldigend. Jammer genoeg veel te veel om allemaal in dit krantenartikel te vermelden. Hieronder een selectie.

Ik zeg Nee tegen Zwarte Land 2 omdat:

Ik vind dat grote industrie alleen kan op grote industrieterreinen, en vind dat de Grebbelinie in tact moet blijven. Het mooie stuk groen is het visitekaartje van Scherpenzeel! J.A. van Beek Ploeg         
Grote bedrijven passen niet in een landelijk dorp, maar kunnen wel op bedrijventerreinen langs snelwegen. Verder is het verschrikkelijk zonde de beoogde plaats met landschap en cultuurwaarde op te offeren voor economische ontwikkeling.
G. Izaks  
En we kozen indertijd voor wonen en werken in Scherpenzeel vanwege de rust en de mooie omgeving. Ik wens jullie veel succes met deze actie!
Rika Meijerman  
Bij het doorgaan van de plannen een belangrijk cultuurhistorisch gebied verdwijnt en het educatieve karakter van de loopgraaf op de Grebbelinie teniet wordt gedaan.
Wim van den Berg  
Gemeten aan het aantal inwoners heeft Scherpenzeel veel industrie. Laten we ons buitengebied niet verkwanselen aan nog meer blokkendozen.
Elly de Gooijer         
De natuur en het groen moet daar blijven. Geen industrie op die plek.
Willem Schimmel  
Spijt komt altijd na de zonde. Doe het NIET. We hebben er straks met zijn allen spijt van want terugdraaien kan niet meer. Wanneer dit door zou gaan is de volgende stap ook al weer in beeld: De rest langs de Brinkkanterweg, tot aan de achterkant van de huizen aan de zuidzijde van de Stationsweg.
G. Vlastuin         
We met z’n allen Scherpenzeel zo groen mogelijk dienen te houden.
Martin Wassen         
Hier is de ingang van het dorp. Die moet landelijk blijven. Een sieraad voor ons dorp wordt ontsierd door enorm bedrijfsterrein, waardoor tevens grote verkeersproblemen. Er zijn voor Modiform andere opties die wel kunnen. Modiform voegt niets toe voor de werkgelegenheid. Scherpenzeel kiest voor zelfstandige groene kleine gemeente, dan wijs je toch ook een groot industrieterrein af aan het begin van het dorp t.o.v. een molen van 5 meter hoog die er staat om de landelijkheid te benadrukken.
Hendrika Geurtsen         
ik grote “dozen” niet in onze gemeente vind passen. Het landschap bij de ingang van Scherpenzeel is van alle Scherpenzeelse inwoners en niet van een bedrijf dat economisch voordeel ziet in centrering van het verspreide bedrijf.
Jo Beunders  
hoort niet thuis in Scherpenzeel Hopend, dat gezond verstand overwint, dus nee.
Willem Doppenberg         
Nee behouden zo als het nu is. Natuur behouden/Lucht/licht vervuiling behoud Grebbelinie. R. Methorst         
We moeten zuinig zijn op het beetje natuur dat we nog hebben. Eenmaal bebouwd, komt de natuur (en weidsheid) nooit meer terug. Daarnaast hebben we al voldoende industrieterrein binnen de Scherpenzeelse grenzen.
G. Bouwmeester  
Grote industriële projecten horen langs de snelweg! Ik woon in Woudenberg, maar volledig op Scherpenzeel gericht (geboren en opgegroeid in Sch’zeel), maar het gaat ook de omgeving van Scherpenzeel aan. Houdt onze woonomgeving kleinschalig en groen!
Jan Konijn  
Ik wandel en fiets daar graag en die fabriek levert geen werkgelegenheid op Ik zou willen dat de mening van ons wordt gerespecteerd en dat de politiek hiernaar handelt.
Willem Jan Boelhouwer   
Wij willen Scherpenzeel zo groen mogelijk houden zonder verdozing!!!!
Marijke Schaafsma  
Deze blokkendoos veel te groot is en het landschap verpest. Dit type bedrijven hoort langs een snelweg en niet bij de entree van een dorp.
Jan Koers         
Scherpenzeel groen moet blijven. Wanneer geef dit college eens toe dat ze met het Zwarte Land 2 de plank helemaal mis slaan.
Piet Lunenburg   
De natuur niet weg moet uit ons mooie dorp, om een betonnen silo te bouwen!
W. van Driesten         
Scherpenzeel geen industrie dorp moet worden! Houd Scherpenzeel groen! Er zijn al genoeg weilanden bebouwd de laatste jaren en een grote loods is geen meerwaarde voor dit mooie dorp. Scherpenzeel Is Geen Industriedorp!
A. Koers-Leijen         
Scherpenzeel groen en gezond moet blijven en het aanzicht vanuit Woudenberg niet vervuild mag worden door grote loodsen. Laat de gemeente weten dat ook in dit dossier de mening van de burgers telt, net zoals dat bij de (opgedrongen) fusie heeft gegolden!
Henk ter Telgte         
Ik vind dat de Grebbelinie in tact moet blijven als onderdeel van onze geschiedenis.
Miranda Sluijter   
Ik vind dat grote bedrijven niet in relatief kleine dorpen horen. Scherpenzeel moet een groen dorp blijven. Grote panden zoals die voor Modiform horen hier niet bij. Voor dergelijke bedrijven is er voldoende ruimte op grote bedrijfsterreinen in bijvoorbeeld Leusden, Veenendaal of Barneveld. Met het verdwijnen van Modiform komt er ook ruimte vrij voor bedrijfspanden voor kleinschalige bedrijven die veel beter passen in een dorp zoals Scherpenzeel. Daarbij dienen we ervoor te zorgen dat ons dorp zo groen blijft en dat de natuur behouden blijft.
Roel Koehein    
Een grote loods hoort op grote industrie terreinen in grotere plaatsen. Ik ben redelijk recent verhuisd uit de grotere stad naar het prachtige groene Scherpenzeel met de historische Grebbenlinie. Pijnlijk om dan te ervaren dat deze rijkdom in de uitverkoop gaat en te onder dreigt te gaan in beton en staal.
Jan van Hommerig         
Een groen buitengebied een belangrijke ruimtelijke kwaliteit is! Grote pakhuisdozen horen niet in onze omgeving thuis maar langs de snelwegen in de regio! Berrie van der Heide         
Grote bedrijven naar de snelwegen en steden moeten, niet op ons rustige mooie platteland, en niet in onze mooie natuur!
Ben van Dijk         
Industrie, in welke vorm of tenzij dan ook, op deze historische pracht locatie niet thuis hoort! Vooraf verplicht onderzoek instellen naar alternatieven: -Herindeling zwarte land 1, met meer mogelijkheden voor kleine ondernemers, ook om de behoefte aan ruimte van kleine ondernemers sneller te kunnen vervullen. Nadenken om gemeentewerf/brandweer verplaatsen naar een andere locatie nabij de Breehoek, is centraler in het dorp! -Modiform naar een groter industrie terrein in omgeving, nabij snelweg - onderzoek bebouwing tegenover bakker bedrijfswagens Holleweg, rotonde met een loze uitrit ligt al klaar!
Jan Kroon         
we like that it is quiet & affords the opportunity to walk with our dogs (& friends)
D.J. Barbarese         
Scherpenzeel moet groen blijven en heeft Modiform niet nodig.
Andries van den Berg         
zo’n grote loods zodra je het mooie Scherpenzeel binnen komt is een aanfluiting. Grote industrie dient op een industrieterrein buiten het dorp. Dus Zwarte land 2 NEE
Tosca van Bussel         
Wij zuinig moeten zijn op de groene zones aan de buitenzijde van ons groene dorp. Toenemende verkeersdrukte op reeds overbezette toegangswegen door vestiging van industrie die thuis hoort langs grote snelwegen moeten we niet willen!
Gertjan Schaafsma         
De natuur moet hier bewaard blijven.Op het industrieterrein in Woudenberg is nog meer dan genoeg ruimte.
Jim Datema         
ik voorstander ben van een Groen en Gezond Scherpenzeel! Hartelijke groeten,
Nico de Haan         
Scherpenzeel te klein is voor te grote bedrijven, die horen op regionale bedrijven terreinen. Dit is slechts één van vele redenen! Lees alle artikelen omtrent dit onderwerp en u weet voldoende om ook NEE tegen TWEE te stemmen!
Hans Becx       
Het indruist tegen de kleinschalige doelstellingen, zoals vastgelegd in Toekomstvisie 2030. Jan Ruijgrok         

Namens de Stichting HSG&G
Jan Ruijgrok (secretaris)