Afbeelding
foto: Jaap Mak

Overleg over N224

Algemeen

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG De wethouders van verkeer uit Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg voeren binnenkort een overleg over de ontwikkelingen op de provinciale weg N224.

Dat vertelde de Scherpenzeelse wethouder Gerard van Deelen tijdens de opinieronde van de Scherpenzeelse raad. Ineke Schimmel, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Scherpenzeel, zei tijdens de behandeling van het voorstel Regio Foodvalley Visie werklocaties 2020-2030 & Regionaal Programma Werklocaties 2021-2025 dat zij zich zorgen maakte over het toenemende verkeer op die provinciale weg. ‘Iedereen maakt zich zorgen over deze weg,’ antwoordde Gerard van Deelen. 

De discussie ging over de nieuwbouw van het Scherpenzeelse bedrijf Modiform op het Zwarte Land II. Naar verwachting zal dat bedrijf veel verkeer aantrekken. ‘De zorgen ontstaan niet alleen door nieuwbouw van bedrijven, maar ook door de ontwikkeling van woonwijken,’ aldus de wethouder. De wethouders zullen de regionale en provinciale plannen over die wegen bespreken en bekijken of ze een gezamenlijk standpunt kunnen formuleren.


Nieuwe gemeente- secretaris

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft een nieuwe gemeentesecretaris. Hij heet Robert ‘t Hoen en zal op 13 juni aan zijn taken beginnen. Dat meldde wethouder Izaäk van Ekeren tijdens de opinieronde van de Scherpenzeelse gemeenteraad.