Afbeelding
foto: Vakfotografie Westerduin

‘Uw stem, uw stem’

Algemeen

SCHERPENZEEL Waarnemend burgemeester Wimar Jaeger raadde Maarten Zwankhuizen, fractievoorzitter van de SGP, tijdens de raadsvergadering aan te stoppen met praten.

In de eerste plaats was de spreektijd van zijn fractie bijna op. Iedere fractie krijgt een maximale hoeveelheid minuten, die ze over de onderwerpen moeten spreiden.

In de tweede plaats had Maarten Zwankhuizen last van zijn stem. ‘Uw stem, uw stem, meneer Zwankhuizen,’ zei de waarnemend burgemeester. ‘Ik maak me daar echt zorgen over.’

Toen Zwankhuizen voor de eerste keer het woord kreeg tijdens de vergadering verontschuldigde hij zich. ‘Ik heb te veel gehoest en gepraat. Ik weet niet wat mijn fractiegenoten het ergste vinden,’ verklaarde hij.

Volgens Jaeger had Zwankhuizen last van de rondvliegende pollen.

Dit was de eerste vergadering na de corona tijd dat er weer publiek welkom was. De laatste jaren konden de vergaderingen via de site van de gemeente gevolgd worden. En dat kan nog steeds. Dan bleven de raadsleden gewoon zitten achter hun plek.

‘We kunnen weer normaal met elkaar spreken,’ jubelde Wimar Jaeger aan het begin van de vergadering. Bij dat normale spreken hoorde ook dat er twee katheders stonden. Eéntje voor het raadslid dat het woord had en eentje voor leden, die vragen hadden of wilden interrumperen. In de praktijk kostte dat veel tijd en zorgde het op en neer lopen voor onrust. Jaeger gaf af en toe aan dat mensen mochten blijven zitten.

Meest gelezen