Afbeelding
foto: Gerhard te Winkel

Verdeeldheid over bedrijventerrein

Algemeen

SCHERPENZEEL De gemeenteraad heeft het laatste woord over de realisatie van het bedrijventerrein ’t Zwarte Land II. Er is geen geheime verbintenis tussen Modiform en de gemeente. Dat zei wethouder Gerard van Deelen afgelopen maandagavond tijdens de opinieronde.

De gemeenteraad is ernstig verdeeld over de realisatie van ’t Zwarte Land II. Zoals het er nu uitziet zullen minimaal 8 leden van de 15 instemmen met de komst van ’t Zwarte Land II. De gemeenteraad moest kaders voor de realisatie meegeven aan het college van burgemeester en wethouders en initiatiefnemer Modiform.

‘We hebben helemaal geen zin om kaders mee te geven. We zijn tegen,’ zei Annet van Riel, fractievoorzitter van Pro Scherpenzeel. ‘Maar zoals de waarnemend burgemeester Wimar Jaeger al zei: We kunnen tellen en er is een meerderheid.’ En dus gaf zij een aantal kaders om de schade voor de natuur en omwonenden te beperken.

Overigens kondigde ze aan dat haar partij naar de regio en de provincie zou stappen om te kijken of zij de realisatie kunnen stoppen. De realisatie gaat volgens de oppositie tegen de gemeentelijke regels in.

Chris van den Berg, fractievoorzitter van het CDA, wilde weten of Modiform een schadeclaim kan indienen vanwege alle geïnvesteerde tijd en geld, als de realisatie niet doorgaat. Hij vroeg naar geheime afspraken tussen de gemeente en Modiform.

Gerard van Deelen antwoordde dat er een openbare overeenkomst is dat de gemeente mee zal denken over ’t Zwarte Land II. ‘Er is naar Modiform altijd gecommuniceerd dat de gemeenteraad het laatste woord heeft.’

Van den Berg wilde weten of er een claim van Modiform verwacht kan worden.

Van Deelen antwoordde dat hij niet over de intenties van Modiform gaat. ‘Ik ben geen jurist,’ voegde hij er aan toe.

De meerderheid van de gemeenteraad steunt de plannen, ondanks dat de kaders onduidelijk blijven. 

Meest gelezen