Afbeelding

Dag van de ondernemer

Algemeen

SCHERPENZEEL Op vrijdag 18 november 2022, tijdens de Dag van de Ondernemer, bracht het college een bezoek aan diverse Scherpenzeelse ondernemers.

Het doel van het bezoek was de ondernemers in het zonnetje zetten, hen een hart onder de riem steken en informatie ophalen over waar ondernemend Scherpenzeel tegenaan loopt. Suzanne van de Poel, eigenaresse van Storm Kidsstore ontving het college ‘s ochtends voor het eerste bezoek. 

De onderneemster is inmiddels 4 jaar gevestigd aan Plein 1940. Ondanks de zware periode van Corona heeft de kinderkledingwinkel het overleefd dankzij de webshop die zij daarnaast heeft. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar is er een ruim aanbod aan kleding.

Vervolgens mocht het college bij Marien van Ede langs, de eigenaar van E&P Uitzendburo. Deze organisatie is naast uitzendburo ook actief in de lastechnische dienstverlening en als opleider van vakkrachten. Het personeelstekort als een van de meest actuele onderwerpen binnen het bedrijfsleven zag hij al vroegtijdig aankomen waardoor hij hier eerder al op inspeelde met zijn eigen opleidingscentrum. Daarnaast krijgen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier een kans.

De ochtend werd afgesloten bij horeca ondernemer Peter Paul die sinds dit jaar de nieuwe huurder is van Huis Scherpenzeel. Huis Scherpenzeel is de derde locatie van Swijnenburg waar zowel bruiloften als zakelijke bijeenkomsten georganiseerd worden. 

Peter Paul benoemde de goede samenwerking met de gemeente, die samen optrekt als het gaat om huwelijksceremonies reserveren in Huis Scherpenzeel. Ondanks inflatie, hoge energiekosten en personeelstekorten is hij positief over komend jaar. Dit jaar stond in het teken van verbouwen en investeren. De boekingen voor komend jaar zijn hoopgevend.

Redactie

Bezoek wethouders Gerard van Deelen, Henk Vlastuin en Evert van de Glind aan diverse Scherpenzeelse ondernemers
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding