Afbeelding
foto: Jaap Mak

Zonnecollectoren bij ‘t Willaer

Algemeen

SCHERPENZEEL Ieder jaar verwarmt zwembad ’t Willaer drie miljoen liter water. Dat kost veel gas. Daarom koos het zwembad voor de aanleg van zonnecollectoren.

Inmiddels liggen er vijftig zonnecollectoren op het dak van het entreegebouw. “Heel mooi dat het nu klaar voor gebruik is. We gaan binnenkort proefdraaien met de collectoren”, aldus Maarten Visser, bestuurslid van ’t Willaer. Ze hopen op deze manier het gasverbruik te halveren.

De aanschaf van de zonnecollectoren bracht kosten met zich mee die het zwembad met dorpsgenoten wil delen in de vorm van sponsoring. Bedrijven (en particulieren) worden uitgenodigd om te sponsoren en zo het zwembad te ondersteunen. In ruil voor de sponsoring wordt de naam en eventueel het logo van de sponsoren gedurende drie jaar getoond bij het zwembad.

“Wie bijvoorbeeld drie collectoren sponsort krijgt naast naamsvermelding bij het zwembad ook drie zwemabonnementen (om aan medewerkers uit te delen bijvoorbeeld). En bij het sponsoren van vijf collectoren vijf abonnementen en zo door. En de sponsor kosten gaan gestaffeld iets naar beneden. Ofwel het is aantrekkelijk om er meer dan 1 te sponsoren”.

Zwembad ’t Willaer heeft zwaar ingeteerd op haar reserves die ze liever in andere zaken steken waar de gasten meer genot en plezier van hebben en voor onvoorziene tijden. Dus iedere hulp is echt meer dan welkom! 

Aanmelden als sponsor kan door te mailen naar administratie@zwembadscherpenzeel.nl.

Meest gelezen