Afbeelding
Vakfotografie Westerduin

Column Marieke Teunissen, burgemeester

Algemeen

Voetbal

Wij wonen (voorlopig nog even) in buurdorp Renswoude. Onze drie kinderen sporten graag. De keuze is in Renswoude niet reuze, dus als je een buitensport in teamverband wilt doen, is er eigenlijk maar één mogelijkheid: voetbal. Dat is wat onze drie bloedjes dus doen, en wel met veel plezier. 

Dat betekent voor de ouders van de jonge sporters dat ze een beetje moeten meehelpen: af en toe koffie schenken in de kantine, rijden bij uitwedstrijden en er met enige regelmaat tassen vol met bezwete sportkleding mee naar huis komen om te wassen. Onder het mom van vele handen maken licht werk, is mijn echtgenoot Nico trainer en coach van het team van onze jongste, en sta ik af en toe in de keuken voor het bakken van tosti’s, friet en snacks. 

Dat kost tijd maar is nooit een straf, want de sfeer is goed en als je bedenkt wat sommige anderen week in week uit als vrijwilliger voor de vereniging doen, is het natuurlijk maar een kleine bijdrage. Vorige week was ik ingedeeld voor een keukendienst bij VV Renswoude. Maar het eerste van VV Scherpenzeel kon kampioen worden… daar wilde ik bij zijn! 

Gelukkig was mijn vervanging voor in de keuken vlot gevonden (dankjewel, Asia!) en kon ik de Blauwwitten gaan aanmoedigen. De sfeer zat er goed in, de zon scheen prachtig en de organisatie had alles tot in de puntjes voorbereid. Kampioen worden in eigen dorp was natuurlijk geweldig geweest. Dat lukte die middag nog even niet, maar aan de inspanningen van de vele vrijwilligers lag het in ieder geval niet.

Inmiddels zijn onze Scherpenzeelse toppers een weekje later op Leerdams grondgebied alsnog kampioen in de Eerste Klasse geworden.

Gefeliciteerd!!