Afbeelding
foto's: C.M. Vonk

VV Scherpenzeel kampioen

Algemeen

SCHERPENZEEL Om 13.15 uur arriveerde de spelersbus van de V.V. Scherpenzeel in Leerdam om daar afgelopen zaterdag de wedstrijd te spelen om het kampioenschap. Scherpenzeel begon met 5 punten voorsprong op tegenstander LRC.

Het was een mooie zonnige middag met lekker voetbalweer (te veel wind). De wedstrijd begon 10 minuten later dan gepland.

LRC liet gelijk zien dat ze er voor wilden gaan. Maar Scherpenzeel werd in de 3e minuut gevaarlijk met een cornerbal. In minuut 10 was er een mooi schot van Arwin van Soest maar na een halfuur spelen was het nog steeds 0-0.

In de 31e minuut was er een doelpunt voor Scherpenzeel. Maar waar in eerste instantie het doelpunt werd goedgekeurd was het de grensrechter die hem afkeuren en niemand weet waarom.

Na rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Het was een spannende, maar geen mooie wedstrijd. Barry Beijer kreeg vanaf 20 meter de bal op zijn hoofd. En nog steeds was het 0-0. Wat een spanning! Maar toen was het zover. De scheidsrechter floot na 5 minuten blessuretijd af en V.V. Scherpenzeel was kampioen.

Op het veld werd het team gehuldigd bij de grote supporters schare die was meegekomen uit Scherpenzeel. Bij aankomst in Scherpenzeel gingen de spelers op de platte wagen en werden ze door de straten van Scherpenzeel gereden. Bij aankomst op Sportpark de Bree Oost stonden honderden mensen de spelers op te wachten met vuurwerk en champagne.
Zo besluit Scherpenzeel het seizoen waar zij vanaf de eerste competitie dag bovenaan hebben gestaan met een mooi kampioenschap en 5 punten voor op de nummer 2. Met 1 nederlaag en 3 gelijke spelen zijn zij de beste van de eerste klasse D en promoveren zij naar de 4e divisie.