Afbeelding
foto: Gerhard te Winkel

Kandidaat kamerlid Van Dijk bezoekt Scherpenzeel

Algemeen

SCHERPENZEEL Diederik van Dijk, kandidaat voor de Tweede Kamer voor de SGP, heeft vorige week dinsdag een bezoek aan Scherpenzeel gebracht. Zijn bezoek stond in het teken van het Midden- en Klein Bedrijf.

Diederik van Dijk werd bij bakkerij Mulder in de Dorpsstraat en het Eppie Klein plein ontvangen door een aantal leden van de SGP onder leiding van wethouder Gerard van Deelen en Maarten Zwankhuizen, fractievoorzitter van de SGP in de Scherpenzeelse gemeenteraad.

Van Dijk sprak met een aantal lokale ondernemers en luisterde aandachtig naar hun zorgen. De energiekosten zijn hoog. De lonen stijgen. Bovendien zijn er plannen om ondernemers zwaardere belastingen op te leggen.

‘Bij ondernemers denken politici in Den Haag vaak aan ondernemingen als Shell. Die bedrijven zouden inderdaad meer belastingen kunnen betalen,’ zei Van Dijk. ‘Maar dan wordt vergeten dat er ook veel winkeliers zijn, die ondernemen. Zij krijgen de rekening van de grote bedrijven gepresenteerd. Dat is niet fair. Ik zal daar in Den Haag aandacht voor vragen.’ 

Van Dijk bezocht ook enkele winkels in de Dorpsstraat en kreeg een cadeau van de zonen van Peter van As, gemeenteraadslid voor de SGP. Hij toonde zich verguld met de chocolade munten en tekeningen. 

Wethouder Gerard van Deelen wilde graag met het kandidaat Kamerlid spreken over de problematiek van de doorstroming op de N224. 

‘Ik heb familie, die in Woudenberg en Scherpenzeel woont,’ vertelde Diederik van Dijk. ‘Ik ben dus met de problemen bekend. Ik denk dat er iets zal moeten gebeuren.’

De N224 is een provinciale weg in beheer bij de provincies Utrecht en Gelderland. ‘De landelijke overheid kan er dus weinig tot niets aan doen,’ constateerde Van Dijk. ‘Maar we kunnen de provincies wel op de problematiek wijzen.’

De gemeenten Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude hebben de handen ineen geslagen om de problematiek onder de aandacht van de regio’s Foodvalley en Amersfoort en de provincies Utrecht en Gelderland te brengen. Er is nu een onderzoek naar mogelijke oplossingen voor de problemen. De provincie Gelderland draait voor de kosten op. De provincie Utrecht heeft weinig oog voor de problemen. Ze stelt zich op het standpunt dat ze geen extra asfalt in de provincie wil hebben. ‘Dit probleem moet opgelost worden,’ stelde Van Dijk.