Afbeelding
Jaap Mak

Kletsnatte intocht Sinterklaas

Algemeen

SCHERPENZEEL Sinterklaas heeft zaterdag zijn intocht in Scherpenzeel gehouden. Voor kinderen en hun ouders altijd een feestje, maar het regende pijpenstelen. Dat was wel een tegenvaller voor alle betrokkenen. Maar gelukkig had de Goedheiligman helpers, die een paraplu voor hem vasthielden.

De kinderen verwelkomden Sinterklaas vol enthousiasme, zodat de Sint minder hinder van de regen had. Hij kwam aan op de tractor. Uiteindelijk zijn de kinderen en hun ouders wel weer opgedroogd en kunnen ze zich opmaken voor het heerlijk avondje. Ook kunnen kinderen de komende tijd hun schoen zetten met misschien wel een traktatie voor het paard van Sinterklaas. Dat wordt altijd zeer op prijs gesteld door Sinterklaas en zijn Pieten.   

De intocht van Sinterklaas is ieder jaar weer een hoogtepunt voor de kinderen en de volwassenen. Uit onderzoek blijkt dat het Sinterklaas feest onverminderd populair is, ondanks discussies en protestacties. Ouders hebben goede herinneringen aan feesten in hun jonge dagen. Ze willen hun kinderen ook graag zulke mooie herinneringen schenken. Een forse regenbui zoals zaterdagmiddag mag dan de pret niet bederven. De komende weken worden spannend voor de kinderen. Zal Sinterklaas hun wensenlijstje lezen en hen de cadeaus geven waar ze ‘s avonds in hun bedje over liggen te fantaseren. 

En als kinderen hun schoen zetten, is het altijd maar de vraag of de Goedheiligman langs komt om cadeaus te brengen. Het zal vast een mooi feest voor jong en oud worden met peper noten en marsepein. Er zullen mooie herinneringen gemaakt worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding