foto: Freepik
foto: Freepik

Praotjes maoke met elkaar

Algemeen

Een glimlach van een voorbijganger op straat, een praatje met een vreemde in de rij bij de kassa of een helpende hand die de deur openhoudt. Het zijn kleine gebeurtenissen met contact. We staan meestal niet lang stil bij dit contact. Toch hebben al deze kleine momenten een groot effect!

Kort contact met onbekenden of vage bekenden blijkt een positief effect te hebben op hoe we ons voelen. Dit korte contact leidt tot positieve gevoelens, meer gevoelens van geluk, verbondenheid en je thuis voelen. Met de campagne ‘Praotjes maoke’ - wat het Woudenbergse dialect is voor ‘Praatjes maken’ -  willen we kleine alledaagse interacties onder de aandacht brengen.
Wellicht is het makkelijker om het niet te doen, twijfelt u aan wat de ander ervan vindt of heeft u het gevoel dat dit niet bij u past. Want hoezo zou u in de bibliotheek een compliment geven aan een ander? Maar oefening baart kunst en u zult merken dat het aanstekelijk werkt!
Laten we het contact met elkaar opzoeken, laten we een ‘praotje maoke’! Zodat de personen die u tegenkomt een gevoel van ‘erbij horen mogen’ ervaren en zich fijn mogen voelen in Woudenberg.
Het leuke is dat degene die het gesprek start ook dit positieve gevoel mag ervaren!
Met wie maakt u vandaag een praotje?