Afbeelding

Wat kun je doen met een micro-computertje?

Algemeen

SCHERPENZEEL De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert op 15 maart een workshop over de Micro:bit. Tijdens deze workshop leren de kinderen van alles over de Micro:Bit en gaan er zelf mee aan de slag. 

De Micro:Bit is een micro-computertje dat werkt op batterijen. Tijdens de workshop gaan de deelnemers zelf verschillende opdrachten uitvoeren. Zo heeft de Micro:Bit 25 lampjes waar je van alles op kunt laten verschijnen. Je kunt er ook van alles aan koppelen, bijvoorbeeld een luidsprekertje, om muziek te maken. Door codes te maken in de online editor en deze op de Micro:Bit te downloaden kun je de Micro:bit het werk laten doen. Daarvoor moet je natuurlijk wel het een en ander programmeren. Met behulp van de begeleiders gaat dat zeker lukken.

 De workshop is voor iedereen van 8 jaar en ouder en wordt gehouden op vrijdag 15 maart in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De workshop is van 16.00 – 17.00 uur. Deelname is € 2,00 per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht.

Meest gelezen