Afbeelding
Vakfotografie Westerduin

Column Burgemeester Teunissen

Column

Zomaar een week

Wat ben ik toch een bofkont. De weken zijn druk en vol, maar Scherpenzeel is gewoon de állerleukste gemeente om burgemeester te zijn.

Zo mocht ik afgelopen week kennis maken met de heren Bakker en Van Krimpen. Dat zijn respectievelijk de bestuursvoorzitter en bedrijfsleider van zwembad ’t Willaer. Beide heren zetten zich al jaren met hart en ziel in voor ons prachtige zwembad, samen met de andere vrijwilligers. 

Wat een werk verzetten ze -het hele jaar door!- zodat wij in de zomermaanden lekker kunnen zwemmen. Ik ga vast vaker iets over het zwembad schrijven, maar maak nu wel alvast even van de gelegenheid gebruik om een oproepje te doen: meldt u zich ook aan als vrijwilliger? 

Deze enthousiaste, energieke club kan altijd handen en hersenen gebruiken en geloof me, er is genoeg te doen.

Van harte aanbevolen!

Ook ben ik vorige week bij de burgemeestersconferentie geweest. Dat is dé bijeenkomst voor burgemeesters uit het hele land, om elkaar te ontmoeten en met en van elkaar te leren. 

Het thema van deze editie was “Besturen met (com)passie”. De onrust en uitdagingen van deze tijd lijken te maken te hebben met het feit dat de afgelopen jaren binnen de overheid de nadruk op efficiëntie en effectiviteit heeft gelegen. 

Het systeem lijkt soms belangrijker dan de ervaringen van mensen. Is er nog wel voldoende oog en oor voor wat mensen daadwerkelijk meemaken en nodig hebben? Allemaal vraagstukken die belangrijk zijn om met elkaar op te reflecteren.

Donderdagavond was in De Breehoek de vergadering van onze 


gemeenteraad. Mooi hoe de democratie tot uiting komt in de raadzaal. De sfeer was prettig en constructief en dat vind ik als voorzitter van de raad natuurlijk hartstikke fijn.

En dan is het bruggetje naar vrijdag snel gemaakt: in Renswoude was de officiële opening van het ver-nieuw-bouwde gemeentehuis. 

Ik maak er een beetje een mal woord van, maar dat komt omdat het monument uit 1651 grondig is gerenoveerd en aan de achterzijde een heel nieuw kantoor is aangebouwd. Oud en nieuw verenigd in een representatief en duurzaam gemeentehuis.

Uit eigen ervaring weet ik dat het hele proces in Renswoude behoorlijk wat voeten in de aarde heeft gehad. Dat is heus niet alleen een Scherpenzeels ‘dingetje’ hoor ;).

In ieder geval heb ik onze buurtjes van harte gefeliciteerd met het prachtige resultaat en wie weet slaat de inspiratie snel over naar Scherpenzeel.