Afbeelding
foto: Martin Veenendaal

Veensche Boys te sterk voor Valleivogels

Sport

NIJKERKERVEEN Valleivogels kwam tegen de koploper Veensche Boys via Erik van Eem op voorsprong. Nog voor de rust wist Tom van Donselaar de stand gelijk te trekken. Zoals vaker dit seizoen schakelde de thuisploeg in het tweede bedrijf een tandje hoger en wist uiteindelijk door doelpunten van Corné Parol en Nico van den Brom met 3-1 te winnen.

Trainers Alex van Ginkel en Harold Valkenburg konden in deze wedstrijd nog geen beroep doen op centrale verdediger Rob van Eem. Hoewel de schorsing van drie wedstrijden voorbij was, moest hij vanwege de griep deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook Corwin Broekhuizen ontbrak vanwege een ribblessure. Nick Heikamp nam de plaats in van Broekhuizen en onder de lat keerde Tim van de Weerdhof weer terug ten koste van Jordy Osnabrugge. De wedstrijd leek in de 3e minuut al opengebroken te worden door Veensche Boys. 

Tom van Donselaar vond Julian Buitenhuis die de bal bij Nico van den Brom bracht. Van den Broek maakte van deze grote kans geen gebruik en schoot de bal naast het doel van Van de Weerdhof. Vier minuten later moest sluitpost Wessel Bosman wel capituleren. De cornerbal van Bart Posthouwer kwam in een mêlee van spelers terecht en werd niet goed uitverdedigd. Erik van Eem zag de bal voor zijn voeten komen en draaide richting het doel en schoot de bal hard binnen: 0-1.

Hoewel de voorsprong een goede duw in de rug was, ontstonden er wel een paar kleine mogelijkheden voor de gastheren. De grootste kwam op naam van Corné Parol, maar Tim van de Weerdhof wist de bal via zijn been te pareren. Vier minuten voor het rustsignaal moest het scorebord wel bijgewerkt worden. 

Corné Parol gaf de voorzet en Tom van Donselaar kon de Scherpenzeelse goalie passeren: 1-1. De discussie was groot omdat er sprake zou zijn van buitenspel, maar scheidsrechter Simon Schram nam het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter niet over.

In de 46e minuut werd iedereen die Valleivogels een warm hart toedraagt stil op het sportpark. Wilbert Thomassen ging op het middenveld zijn man voorbij, maar de knie wilde niet echt meewerken. Gezien de historie van de knie van Thomassen was dit een schrikmoment, maar later bleek dat de sterke spieren de klap redelijk hadden opgevangen. Hij bleef voor het tweede bedrijf wel achter in de kleedkamer en werd vervangen door Rob Vinke.

Het team uit Nijkerkerveen ging na de theepauze direct op jacht naar de voorsprong. In de 57e minuut wist Van de Weerdhof de inzet van Julian Buitenhuis te stoppen, maar drie minuten later was het wel raak. Buitenhuis vond met een mooie steekpass Corné Parol die geen moeite had om de 2-1 tegen de touwen te schieten. Bij Valleivogels kwam Tomas Vaarkamp voor Jorino Kleijn om te kijken of er nog iets te halen viel. In de 73 minuut werd het duidelijk dat dit niet het geval was. Nico van den Brom kon met een goed schot de wedstrijd in het slot gooien: 3-1. Vier minuten na dit doelpunt leek Jesper Schipper de aansluitingstreffer binnen te koppen, maar de bal vloog op de lat. Behoudens wissels aan beide kanten viel er niet veel meer te beleven op sportpark Nijkerkerveen en behaalde Veensche Boys een verdiende overwinning op Valleivogels.

Zaterdag 10 februari 2024 treedt Valleivogels aan in de uitwedstrijd tegen SV Nieuw Utrecht. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter Bram van den Boogaard.