Afbeelding
foto's: Martin Veenendaal

Valleivogels heeft aan één helft genoeg om FC Horst kansloos te laten

Sport

VOETBAL In de eerste helft had Valleivogels door doelpunten van Remco van de Fliert, Jorino Kleijn en Nick van den Akker al afstand genomen van FC Horst. Na de theepauze bepaalde aanvoerder Remco van de Fliert met zijn tweede treffer de eindstand: 4-0.

Rob van den Broek kon in deze wedstrijd geen beroep doen op Alex van Eem. Hierdoor schoof Nick van den Akker door naar het middenveld en mocht Jesper Schipper samen met Corwin Broekhuizen het centrale verdedigingsduo vormen. Bij FC Horst had oefenmeester John Martens zijn elftal op twee plaatsen gewijzigd. Tegen Lunteren stonden Christian Schoonhoven en Muhammed Dinc in de basis, maar tegen Valleivogels mochten Ronald Lok en Ricardo Vliek deze plaatsen overnemen.

In de eerste vijftien minuten namen de bewoners van sportpark De Bree-West afstand van de bezoekers. Reeds in de tweede minuut moest doelman Tom de Groot de gang naar het net maken. Jorino Kleijn bracht de bal bij Remco van de Fliert die rond de zestienmeterlijn gepositioneerd stond. Met een laag schot liet hij de sluitpost kansloos: 1-0. FC Horst moest heel even bijkomen van deze achterstand, maar ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Vijf minuten na de openingstreffer had rechtsback Stefan van den Brink een goede verdedigende actie in huis net voordat Paul van Prehn gevaarlijk kon worden. Een kleine mogelijkheid voor de formatie uit Ermelo kwam in de 8e minuut. Aanvoerder Thijs Kranenburg schoot de vrije trap in de muur en daarna had keeper Nick Schuckmann in twee keer de bal klemvast.

Twaalf minuten na de treffer van Remco van de Fliert had Jorino Kleijn iets moois in gedachten. Vaak lukken deze gedachten niet in de praktijk, maar bij Kleijn lag dit anders. Hij zag dat Tom de Groot ruim voor zijn doel stond en de aanvaller besloot om de bal vanaf 48 meter op het doel te schieten. De bal was lang onderweg, maar de goalie van FC Horst kon, achteruitlopend, de bal niet meer voor de lijn stoppen: 2-0. De derde treffer had Rik Huijser twee minuten later op zijn schoen, maar oog in oog wist De Groot de inzet te keren.

De Ermeloërs bleven richting het vijandelijk doel voetballen en clubtopscoorder Lars van Wetering kreeg een grote kans op de aansluitingstreffer. Zijn inzet verdween naast het doel van Schuckmann.

Van Wetering kreeg in deze fase nog een mogelijkheid, maar Nick Schuckmann kon eerder bij de bal komen. Met nog elf minuten te spelen in de eerste helft scoorde Nick van den Akker een geweldig doelpunt. Hij ontving de bal van Remco van de Fliert en Van den Akker plaatste de bal van afstand keurig in de bovenhoek: 3-0. Ook Rik Huijser wilde zijn doelpunt maken en had een aardige solo in huis. De afronding had niet het gewenste resultaat, de bal vloog via de lat terug het veld in.

Hoofdtrainer John Martens wijzigde voor de tweede helft zijn elftal. Christian Schoonhoven en Jesse Hoekstra kwamen voor Haico Epe en Jeffrey den Besten. Deze wissels hadden niet het gewenste resultaat. In de 50e minuut gaf Patrick van de Berkt de bal voor waarna Remco van de Fliert zijn hoofd tegen de bal zette: 4-0. Hoewel de wedstrijd nu wel gelopen was, was het verzet nog niet gebroken bij FC Horst. Thijs van Wetering kreeg in de 52e minuut de mogelijkheid, maar zijn schot verdween naast het doel.

Vijf minuten later werd de schade voor de formatie uit Ermelo nog groter. De behendige en snelle aanvaller Rik Huijser kon loskomen van zijn tegenstander en ging op weg naar de doelman. Ricardo Vliek verhinderde dit door een overtreding te maken op Huijser. Deze overtreding werd door scheidsrechter de heer E. de Gier beoordeelt als het neerhalen van een doorgebroken speler en Vliek kon met rood voortijdig de kleedkamer opzoeken.

Met nog een half uur te voetballen reageerde beide trainers. Bij de gasten kwam Jos Bleijenberg voor Ronald Lok en bij de gastheren kwam Bob van Ruitenbeek binnen de witte lijnen voor doelpuntmaker Nick van den Akker. Ook kreeg Bert van Dijk speelminuten en hij verving de andere doelpuntmaker Jorino Kleijn.

Met nog een kwartier te spelen kreeg Lars van Wetering nog een goede kans, maar Nick Schuckmann wist zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant kreeg Huijser weer een kans om te scoren. Erik van Eem had een actie in huis, maar zijn poging werd gekeerd door Tom de Groot. De rebound was aan Huijser niet besteedt en hij schoot de bal naast het doel.

De 80e minuut kan de geschiedenisboeken in van Valleivogels. Broers Joost en Sjoerd van den Berg mochten het veld betreden voor Patrick van de Berkt en Stefan van den Brink. Voor Sjoerd betekende dit zijn officiële opwachting in het eerste elftal van Valleivogels.

Zaterdag 28 mei 2022 speelt Valleivogels de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In Lelystad is dan Lelystad ‘67 de tegenstander. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van leidsman de heer L.C.M. van der Elst.