Woningen in aanbouw
Woningen in aanbouw VVD Scherpenzeel

Huurwoningen bouwen

Algemeen

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel moet extra sociale huurwoningen gaan bouwen. Dat is een eis van minister Hugo de Jonge, minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

De Jonge eist dat in elke gemeente 30 procent van de woningvoorraad bestaat uit sociale huurwoningen. Hij wil de provincies laten controleren of gemeenten aan deze eis voldoen. Anders moeten er maatregelen genomen worden. Volgens een onderzoek beslaat de voorraad sociale huurwoningen in Scherpenzeel ongeveer 21 procent.

Dus moet de gemeente aan de slag met de bouw van sociale huurwoningen. De Jonge heeft geconstateerd dat in een aantal gemeenten het percentage huurwoningen ruim boven de 30 procent ligt, terwijl een gemeente als Scherpenzeel ruim beneden de norm zit.
De Jonge wil dat veranderen, omdat hij wil dat moeilijk plaatsbare mensen gelijkmatig over alle gemeenten verspreid worden. Dat noemt hij rechtvaardig. Dat gaat dan bijvoorbeeld over voormalige daklozen en mensen, die in een hersteltraject zitten.

Door concentratie van deze mensen in bepaalde buurten, neemt de overlast toe. De Jonge wil dat over het land spreiden. Hij wil strenge controles dat mensen zich aan de regels houden.