Dubbel signaal over verkeersveiligheid

SCHERPENZEEL De laatste vier jaar is het aantal ongelukken in Scherpenzeel met 45,45 procent gestegen. Vorig jaar was er geen enkel ongeluk in Scherpenzeel. Dat zegt een kaart, die het Algemeen Dagblad maandag publiceerde. Het is een dubbel signaal.

In Nederland het is aantal ongelukken in 2021 gedaald. Maar het aantal dodelijke ongelukken is juist gestegen. 

In Scherpenzeel is er vorig jaar niets gebeurd, volgens de krant. Maar de laatste vier jaar is het aantal ongelukken in het dorp wel gestegen.

Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen bleek de 

verkeersveiligheid in het dorp een heikel punt. 

Zo stelde Chris van den Berg, namens het CDA, voor van de Dorpsstraat een fietsstraat te maken, omdat het daar vaak druk en onoverzichtelijk is.

Floris Valkenburg, fractievoorzitter van de VVD, wilde het doorgaande verkeer zo min mogelijk door het dorp hebben. Ook Henk Brons had plannen voor het verkeer in het centrum veiliger te maken.

In februari presenteerde het college van burgemeester en wethouders een plan om de kruising van Ringbaan en Oosteinde veiliger te maken, vooral voor de fietsende 

schoolgaande kinderen.

De gemeenteraad vond dat plan duur en wat erger was; het zorgde niet voor een betere en veiliger situatie. 

Het plan werd toen op voorspraak van de gemeenteraad terug getrokken. De raadsleden wilden toen alle plannen zien en met de bewoners spreken over een goede oplossing.

Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder besloten om binnen de bebouwde kom overal de maximale snelheid op 30 kilometer te zetten. 

Dat zou de verkeersveiligheid ten goede komen.