Afbeelding
foto: Wilma Buisman

Jubilerende muziekschool geeft swingend feest

Algemeen

SCHERPENZEEL Op zaterdag 11 juni a.s. viert Muziekschool Scherpenzeel het 25-jarig jubileum met een feest in het park. Iedereen is welkom tussen 11:00 uur en 16:00 uur in en bij Huis Scherpenzeel om te komen genieten van swingende optredens van onder meer Luc en de blonde juffen en Entre dos. Kinderen kunnen zich laten schminken en de catering wordt verzorgd door Piet’s Broodjes. De toegang is gratis.

Luc en de blonde juffen
Dit gitaartrio is begonnen in het begin van de coronatijd en heeft dus behoorlijk tegen de stroom in moeten zwemmen; repetities die niet konden plaatsvinden, concerten die niet gegeven konden worden. Maar na twee jaar geduld gaat het nu toch echt gebeuren! Het trio bestaat uit drie professionele gitaristen: Anna Sneep, Anna Oerlemans en Luc Verstralen die een groot deel van de arrangementen heeft geschreven. Op 11 juni spelen ze ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Muziekschool Scherpenzeel werken van H. Villa Lobos, G. Fauré, R. Dyens en L. Boccherini.

Entre dos
Het repertoire van Entre Dos (Karin Jochems en Adriaan Dropsie) bestaat uit warme mediterrane muziek, tango’s, klankgegeven landschappen en fragmenten uit de flamenco met een lonk naar de klassieke muziek. Herkenbare invloeden van Astor Piazzolla, Joaquin Turina en Villa-Lobos en Bach komen dan ook duidelijk terug in het programma.