Even een moment om rustig iets uit te zoeken
Even een moment om rustig iets uit te zoeken

Gezellige drukte op Feestmarkt

Algemeen

SCHERPENZEEL De Feestmarkt, traditioneel gehouden op de laatste woensdag van mei, was een geslaagd evenement. Er kwamen veel mensen op de kraampjes en attracties af. Ze konden genieten van het mooie weer en het zonnetje. 

Veel mensen hadden een vergunningen aangevraagd om op deze gezellige markt hun spullen te mogen verkopen. Ze zullen geen spijt hebben gehad, want het aantal bezoekers was aanzienlijk. De bezoekers konden de inwendige mens verwennen, maar ook kleding en speelgoed kopen. Voor de kleine kinderen was er een leuke draaimolen en een aantal andere prachtige attracties. Daar was veel belangstelling voor. Zoals op de foto’s te zien is stonden er vaak grote groepen bij de kramen. Heerlijk Scherpenzeel is met de gemeente bezig om Scherpenzeel in

heel Nederland op de kaart te zetten als een plek, die bij uitstek geschikt is om te fietsen en te wandelen. Recreatie is het speerpunt. De Jaarmarkt maakt een belangrijk onderdeel van dat project uit. De verwachting is dat mensen de markt bezoeken en zien dat Scherpenzeel een mooi en gezellig dorp is met een aantrekkelijk winkelhart. De bezoekers moeten dan vaker terug komen. Op dit moment is een kopgroep druk bezig met de voorbereiding voor de doorkomst van de Ronde van Spanje. Op 20 augustus rijdt de wielerkaravaan van Den Bosch naar Utrecht. Scherpenzeel, maar ook buurgemeenten zoals Woudenberg, Leusden, Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort liggen op de route. De gemeenten in de regio maken samen plannen om van de passage van het peloton een groot feest te maken. Scherpenzeel zal dan over de hele wereld op televisie te zien zijn.

De markt was een kleurrijk feest
Er was veel te beleven.
De keuze was reuze...
Mooie hoeden te koop voor de liefhebber
De kinderen vonden de draaimolen prachtig
Een wandelingetje over de Jaarmarkt