Afbeelding
Annet van Riel

Aanslagen te laat

Algemeen

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel heeft nog niet alle aanslagen voor de Onroerend Zaak Belasting de deur uit. Dat vertelde wethouder Izaäk van Ekeren tijdens de opinieronde.

Annet van Riel, fractievoorzitter van PRO Scherpenzeel, wilde weten hoe het zat. ‘Vorig jaar heeft een aantal huishoudens geen OZB-aanslag ontvangen. De wethouder heeft toen beterschap beloofd. Nu bereiken ons geluiden dat er weer iets mis is. Hoe kan dat?’

Wethouder Van Ekeren gaf twee redenen voor de vertraging. De aanslagen hadden immers in februari al opgestuurd moeten worden. ‘We waren in onderhandeling met de gemeente Veenendaal. Ze zouden de aanslagen voor ons doen. Dat is op het laatste moment niet door gegaan. Toen moesten wij zelf aan de bak,’ aldus de wethouder. ‘Onderhandelingen met Veenendaal of niet. Het is onze verantwoordelijkheid dat de bewoners hun aanslagen krijgen, vind ik,’ verklaarde Annet van Riel. Dat was wethouder Van Ekeren met haar eens. ‘We zijn overgegaan op een andere manier van berekenen. Het was kubieke meter en nu vierkante meter. Dat leverde soms grote verschillen op. Die zijn we nu stuk voor stuk aan het bekijken. Haast is in dit verband slechter dan vertraging.’ ‘Het is onze gewoonte om aan het einde van de maand aanslagen de deur uit te doen. Ik verwacht dat we er binnenkort weer een groot aantal zullen opsturen,’ zei de wethouder.