SWO

REPAIRCAFÉ
Elektrische apparaten, speelgoed, kleine meubeltjes en ook kleding kunt u inbrengen bij het Repaircafé, iedere eerste vrijdag van de maand tussen 14:00 en 16:00 uur in De Breehoek (deze maand op 3 juni). De reparatie is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom.

CREATIEVE WORKSHOP BIJENKAARTEN MAKEN
Woensdag 1 juni van 19:00 tot 20:00 uur kunt u in de bibliotheek van Renswoude bijenkaarten maken (middels een andere techniek dan 3D-knippen). De kosten voor deze workshop bedragen €2,- en daarnaast een bijdrage voor koffie of thee. U kunt zich opgeven in de bibliotheek of door een e-mail te sturen naar: renswoude@bibliotheekzout.nl.

SAMEN EROPUIT MET DE ROLLATOR
Wandelen is gezond, ook met een rollator! En met elkaar is het gezellig. Het gaat niet om de snelheid of de afstand, maar om het met elkaar in beweging zijn. Wandelt u graag en heeft u een rollator? Lees dan verder. 

Bij ons kwam de vraag binnen of er animo is om een rollator(wandel)club op te richten. Bent u enthousiast en geïnteresseerd in deelname? Laat het ons weten! Dat kan via de mail (trefpuntbalie@swo-sr.nl) of door te bellen naar Rianne van Ginkel, telefoonnummer 06 51 64 75 25.

VRIJWILLIGERSVACATURES
Al onze activiteiten worden gecoördineerd en begeleid door vrijwilligers. Zo nu en dan zijn wij op zoek naar versterking. Hieronder leest u waarbij wij uw hulp goed kunnen gebruiken:

Coördinator wandelgroep Scherpenzeel: Bij droog weer wandelt de wandelgroep Scherpenzeel iedere donderdag (vanaf 13:30 uur) een mooie route. Wilt u deze middagen organiseren en de wandelroutes uitstippelen? Meld u dan aan als coördinator bij Martine van Garderen, 06 83 77 58 54.

Bezoekvrijwilligers: Vindt u het gezellig om bij iemand op bezoek te gaan? Samen een kop koffie te drinken en een praatje te maken? Word dan bezoek-vrijwilliger voor de 75+-huisbezoeken en/of de verjaardagsbezoeken 80+. Wilt u meer weten? Informeer bij Martine van Garderen, 06 83 77 58 54.

Vrijwilligers die koffie/thee willen schenken: Bij veel van onze activiteiten wordt een kop koffie of thee aangeboden. Wilt u helpen bij het zetten en schenken van koffie en thee? Geef u dan op als gastheer of -vrouw bij Martine van Garderen, 06 83 77 58 54, of Rianne van Ginkel, 06 51 64 75 25.

Vrijwilligers Taalcafé: Iedere vrijdagochtend gaan taalvrijwilligers met deelnemers in gesprek en oefenen zo de Nederlandse taal. Wilt u als taalvrijwilliger aan de slag om anderstaligen te helpen hun Nederlands te verbeteren? Neem dan contact op met Rianne van Ginkel, 06 51 64 75 25.

U kunt ook reageren op een van deze vacatures door een e-mail te sturen naar: info@swo-sr.nl.