Afbeelding
foto: Christenunie

CU-Scherpenzeel: afscheid van oudgedienden en presentatie van de toekomstplannen

Scherpenzeel. De onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering van de Christen Unie afdeling Scherpenzeel was een bijzondere en unieke vergadering, daar was een ieder het wel over eens. Het werd een vergadering van afscheid nemen van hen die vele jaren in de Scherpenzeelse politiek actief zijn geweest, het was een vergadering van een partij die nu niet deel uit maakt van de gemeenteraad en het was een vergadering waarin de toekomstplannen werden gepresenteerd om weer richting de komende gemeenteraadsverkiezingen toe te werken.

Afscheid

Ook binnen het CU bestuur hebben er veranderingen plaatsgevonden. Zo mocht de kersverse voorzitter, Jan van Dijk, een ieder hartelijk welkom heten. Na het gebed en inleiding was daar het afscheid van Tonnis van Dijk, Aart van de Peut, Wout van de Kleut en Marieke van de Beek. Van de voorzitter kreeg een ieder 7 minuten de tijd om een “afscheidsspeech” te houden, maar zoals het een goed politicus betaamd werden de 7 minuten ruimschoots gepasseerd. 

Er werd uitgebreid stilgestaan bij hetgeen de Christen Unie de afgelopen periodes mocht betekenen voor Scherpenzeel en er werd nog even stilgestaan bij het feit dan de CU niet heeft meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen (“Op welke partie zouden de CU stemmers nu gekozen hebben….?”). Na de nodige bedankjes met passende cadeaus werd er online vanuit de provinciale Christen Unie fractie een bedankwoord uitgesproken. 

Toekomstplannen

Het bestuur presenteerde vervolgens de toekomstplannen voor de komende jaren. Het is mooi om te zien dat er al enkele nieuwe mensen gaan meedoen in een nieuwe ploeg om voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezing over enkele jaren (D.V.!). Tijdens deze ALV mocht het bestuur al enkele van hen begroeten. 

De komende tijd zal de plaatselijke CU van zich laten horen

De komende tijd zal de plaatselijke CU van zich laten horen, bijvoorbeeld tijdens werkbezoeken bij bedrijven en instellingen. Als er belangrijke zaken in de raad worden besproken zal de CU inspreektijd nemen en op de achtergrond haar meningen kenbaar maken. Voor de nieuwe ploeg worden er cursussen geregeld, en er zullen bezoekjes aan bijvoorbeeld de landelijke CU fractie worden gebracht. De aanwezigen reageerden enthousiast op al deze plannen, waar nodig zal men meedenken of adviseren.

Na het bestuurlijke dankwoord voor de komst van een ieder was er nog een informeel samenzijn met een hapje en drankje. Uiteindelijk was men het er wel over eens, dit was een aparte maar mooie vergadering met een prima toekomstperspectief voor de Christen Unie Scherpenzeel.