Afbeelding
foto: Jaap Mak

Meer gezamenlijke actie voor de provinciale weg N224

SCHERPENZEEL De gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude starten gezamenlijk een ‘lobby’ om de verkeersdrukte op de N224 onder de aandacht van de provincies, de regio’s en de landelijke politiek te brengen. Dat vertelde de Scherpenzeelse wethouder Gerard van Deelen tijdens een persconferentie.

Wethouder Van Deelen vertelde over de aanleg van een nieuw bedrijventerrein in Scherpenzeel in de buurt van het Valleikanaal. Dat terrein werd altijd ’t Zwarte Land II genoemd. 

De plannen hebben in Scherpenzeel tot veel commotie geleid. In de laatste plannen heet het plan Bedrijventerrein Stationsweg.

De provincie Gelderland heeft toestemming gegeven voor de aanleg van het bedrijventerrein, maar dan moet er wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden. 

De provincie Gelderland vindt het erg belangrijk dat de mobiliteit goed geregeld wordt. Er komt een groot pand van Modiform op het bedrijventerrein. Dat is een bedrijf dat veel verkeersbewegingen aantrekt.

Gerard van Deelen denkt dat met het nieuwe pand van Modiform ook een deel van het huidige verkeer naar het bedrijf zal verdwijnen. ‘Modiform heeft ook vestigingen in Renswoude en Leusden. Die twee zullen ze gaan sluiten. Dus dat zorgt voor minder verkeer, maar mogelijk komt er meer verkeer naar het nieuwe pand.’

‘Ik heb met mijn collega’s uit Renswoude en Woudenberg over de verkeersoverlast op de N224 gesproken. We zijn van mening dat we permanent dit probleem onder de aandacht van de regio’s, de provincies en de landelijke politiek moeten brengen. 

We zullen samen optrekken,’ vertelde Van Deelen. ‘We willen dit onderwerp in diverse gremia hoog op de agenda zetten.’

Wethouder Van Deelen wees er op dat de regio Food Valley, waar Scherpenzeel en Renswoude onderdeel van zijn en vooral de provincie Gelderland geld hebben om de infrastructuur aan te passen. Hij verwacht overigens niet dat de provincie snel met een zak geld voor de infrastructuur zal komen. ‘We weten allemaal dat prioriteit 1 van de provincie de Rijnbrug is, prioriteit 2 is de Rijnbrug en prioriteit 3 ook.’

Bij haar afscheid als wethouder in Woudenberg zei Anita Vlam dat de gemeente Woudenberg er alles aan zal doen om het onderwerp op de agenda's te zetten en te houden.