Een afgeladen clubhuis tijdens de Playbackshow
Een afgeladen clubhuis tijdens de Playbackshow / foto‘s: Jan van Dijk

Jeugd voetbal kamp bij Valleivogels zeer geslaagd

VOETBAL Tijdens het Hemelvaartsweekend werd er voor de 19e keer het Quint & Van Ginkel Jeugd Voetbal Kamp georganiseerd, dit jaar voor het eerst tijdens dit weekend. Voorheen vond dit kamp altijd plaats in de herfstvakantie.

Gezien de prachtige omstandigheden was het een goede keuze van de organisatie om dit kamp te verplaatsen. 

Ook nieuw voor het JVK is de nieuwe hoofdsponsor, Quint & Van Ginkel, zij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van gas- en electriciteitsnetwerken, nu met de hoofdvestiging in Nieuwegein, ooit begonnen in Scherpenzeel. 

Een verslag vanaf Camping Valleivogels.

Het was donderdag, Hemelvaartsdag, de zon laat haar stralen schijnen over een mooi opgezette camping op veld 2. Het zonovergoten sportpark is omgeturnd tot een prachtig verblijf voor de Valleivogels jeugd. Zij staan samen met vele ouders te dringen voor het hek wat om 13.00 uur geopend werd, de tenten werden ingericht, ouders keerden huiswaarts en de campinggasten melden zich in het clubhuis. 

Daar werd het kamp officieel geopend door de voorzitter van het JVK, Jan van Dijk. Hij heette een ieder welkom, inclusief de vele vrijwilligers. 

Ook de sponsors werden bedankt voor hun bijdragen. 
Na de diverse plichtplegingen ging een ieder van start tijdens een mooi uitgezet spellencircuit. Het avond eten bestond uit pannenkoeken gebakken door diverse ouders.

Vervolgens was daar het avondprogramma. In optocht verliet een ieder de camping om te gaan zwemmen in het zwembad ’t Willaer, dat blijft een mooie locatie, alleen later op de avond wel een beetje koud! Terug in het clubhuis de hoogste tijd voor een potje bingo met mooie prijzen en lekkere hapjes tussendoor. Zo kwam er een einde aan dag 1, uiteindelijk sliep de laatste campinggast heel diep in de nacht.

Dan dag 2, voor de vroegste kids begon deze al vroeg. De eerste voetballende kinderen werden al rond 06.00 uur waargenomen…… Iets later, rond 08.00 uur, ontwaakte de rest van de camping. Het was de hoogste tijd voor het ontbijt, inclusief de overgebleven pannenkoeken van de vorige dag. 

Vervolgens werd in de ochtend het spellencircuit voortgezet wat tot de lunch duurde. Ondertussen werden er voorbereidingen getroffen voor een waar spektakel wat op de vrijdagmiddag plaatsvond. Er verscheen een stormbaan, het clubhuis werd vol gezet met tv’s om Fifa spellen te spelen, er was een luchtkussen om levend tafelvoetbal te spelen en ook de hoofdsponsor rukte uit met minigravers en hoogwerkers. 
Het was de bedoeling dat de campinggasten in teams dit hele spektakel afwerkten, geweldig om te zien! Uiteraard hoort er ijs op de camping, dat werd prima verzorgd door Berto van De Pitstop. Het avondeten bestond uit een lopend buffet, perfect verzorgd door De Kromme Hoek.

En dan volgde de avond, de zenuwen nemen toe, tijd voor de traditionele playbackshow. Alle deelnemende teams hadden vele uren oefenen in hun act zitten. 

De aftrap van deze avond werd verzorgd door de organisatie zelf met het prachtige lied “Op de camping” van Ome Henk. Vervolgens waren de vele ouders in het volgepakte clubhuis getuige van schitterende optredens van de diverse jeugdteams. Uiteindelijk was het aan de jury, de heren Emiel Thomassen, Rob van de Broek en voorzitster Kimberley de Mik om te beoordelen wie er 1e, 2e en 3e werden, ook werd er de originaliteitsprijs uitgereikt. Uiteindelijk won de JO12-1, zij vertolkten op sublieme wijze André van Duin met “Het voetbalstadion”. 

Nadat dit team nogmaals had opgetreden werden de ouders verzocht om naar huis te gaan, de rest van de avond (en nacht) was weer voor de campinggasten. Tot in de late uurtjes was het tijd voor de kinderdisco. Moe, sommigen heel moe trok een ieder zich terug in de behaaglijke tenten, het was aanmerkelijk vroeger stil op de camping….

De laatste dag brak alweer aan, vele gasten moesten gewekt worden om op tijd aan het ontbijt te verschijnen. Na het ontbijt was het helaas alweer tijd om alle spullen te pakken, slaapzak oprollen, luchtbed leeg laten lopen, tenten afbreken, het einde van dit JVK naderde. 

Rond 10.00 uur was er de officiële afsluiting van dit JVK door de voorzitter van het jeugdbestuur van Valleivogels, Sven van Riet. In zijn dankwoord benadrukte hij de rol van de vele vrijwilligers, zonder hen geen JVK! 

Ook werd de commissie bedankt voor het vele werk, waarna de ouders hun kroost mee naar huis namen. Als herinnering kregen de kinderen een bidon van de sponsor mee en een OP de Camping pet van de organisatie. Moe maar voldaan keek de organisatie terug op een geweldig kamp. Op naar het 20e Quint & Van Ginkel JVK 2023!

Op de Camping bij Valleivogels