Afbeelding
foto’s: Martin Veenendaal

Valleivogels en VRC sluiten seizoen af met een gelijkspel

Voor rust wist Jordy Liefting zijn felbegeerde doelpunt te maken en hiermee zorgde hij voor de voorsprong van de thuisploeg. Na rust kwam VRC verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Robin Segers: 1-1.

Hoofdtrainer Rob van den Broek stuurde dezelfde elf namen de wei in als tegen Lelystad ’67. De Scherpenzelers startten fel in deze wedstrijd en al in de 4e minuut had de score geopend moeten worden. Remco van de Fliert vond Bob van Ruitenbeek die op zijn beurt Rik Huijser wegstuurde.

De aanvaller verscheen voor doelman Gerwin Loef, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Vijf minuten later was het goed storen van Jordy Liefting de aanleiding voor het schot van Erik van Eem, maar doelman Loef had hier geen moeite mee. Daarna namen de bezoekers het initiatief en verschenen veelvuldig voor het doel van Joshua van den Berkt. Robin Segers had een goede actie in huis en werd in het zestienmetergebied gevloerd.

Scheidsrechter de heer F. Assink had in deze situatie een aantal dingen kunnen doen, waarbij de woorden penalty, rood of geel in voor zouden kunnen komen. Hij koos echter voor een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De bal die op een gevaarlijke positie lag, werd in de muur geschoten. Na 17 minuten voetballen werd er een goede voorzet gegeven, maar Erik van de Putte kwam vallend net te kort om de bal het juiste vervolg te geven.

Na iets minder dan een half uur voetballen kreeg de goalie van Valleivogels een terugspeelbal te verwerken. Opgejaagd besloot Van den Berkt de bal op te pakken en waar iedereen dacht aan een vrije trap voor VRC kon de sluitpost gewoon het spel hervatten.

De gasten uit Veenendaal kregen na een half uur voetballen een goede kans. Noah Ploeg en Erik van de Putte zorgden ervoor dat Ruben Rentenaar in kansrijke positie kwam. De spits moest zijn meerdere erkennen in Van den Berkt. Tegen de verhouding in kwam Valleivogels op voorsprong. Jordy Liefting schoot de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Loef: 0-1.

Voor de tweede helft bracht trainer Jan Gaasbeek Remy Jansen voor Koen Nijhuis. Het werden vijfenveertig minuten waarin Valleivogels één kleine mogelijkheid creëerde. Rik Huijser en Remco van de Fliert waren bij deze aanval betrokken en uiteindelijk kwam Erik van Eem net niet aan de bal. VRC maakte aansprak op de gelijkmaker en die viel dan ook in de 63e minuut. Robin Segers wist de bal tegen de touwen te schieten: 1-1.

Behoudens veel wissels aan beide kanten viel er verder weinig te beleven in het tweede bedrijf. Alleen in de slotfase hadden Robin Segers en Jurrien van der Horst de voorsprong op hun voet, maar de kansen waren niet aan hen besteedt.