Vertraging bouw Jumbo

SCHERPENZEEL De Raad van State heeft vorige week besloten dat het bestemmingsplan voor de bouw van de nieuwe Jumbo supermarkt en 24 appartementen aan de Dorpsstraat/Vijverlaan moet worden aangepast. 

Er waren enkele eigenaren van (winkel)panden in de omgeving die beroep hadden aangetekend tegen het plan. Deze uitspraak betekent dat de bouw van de nieuwe Jumbo en de appartementen vertraging zal oplopen.


Crisisopvang dicht

SCHERPENZEEL De crisisopvang voor vluchtelingen uit de Oekraïne is per 18 juni gesloten. Dat staat op de website van de gemeente Scherpenzeel.

De opvang opende op 7 mei de deuren. Daar was een intensieve periode van voorbereiding aan vooraf gegaan. De crisisopvang was bedoel voor iedereen die aan het begin van de oorlog rechtmatig in de Oekraïne verbleef en het land ontvluchtte voor het geweld..

Vanaf het begin was het de bedoeling dat de crisisopvang tot half juni open zou blijven.

LetOp op vakantie

SCHERPENZEEL Tijdens de komende schoolvakantie van 9 juli tot en met 21 augustus a.s. zal de LetOp Scherpenzeel in een tweewekelijkse zomerfrequentie verschijnen.

Dit houdt in dat er in de weken van 13 juli, 27 juli en 10 augustus geen krant uit zal komen. Vanaf 17 augustus wordt de wekelijkse frequentie weer opgepakt.