Afbeelding
Foto: Rode kruis

Vrijwilligers gezocht

Algemeen

SCHERPENZEEL In de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Aldi kan het Rode Kruis nog goed wat vrijwilligers gebruiken. 

De crisisnoodopvang in de voormalige Aldi aan de Dorpsstraat is vol in gebruik. Het Rode Kruis verwelkomt er Oekraïense vluchtelingen die het land binnenkomen. Binnen 1 of een aantal dagen worden de mensen doorgeplaatst naar een opvang voor langere tijd. Het Rode Kruis kan nog goed vrijwilligers gebruiken voor de dagelijkse gang van zaken in de opvang. Heb je een paar uur per week over? Meld je dan aan als Ready2Helper bij het Rode Kruis, mail naar locatieleider Martijn van de Ven of bel 085 4014779. Ook werd de redactie gewezen op de inrichting die inmiddels is aangepast (zie foto).

Zomerwandeling met Spaanse lunch

SCHERPENZEEL Geïnspireerd door de Vuelta 2022 organiseert Platteland Anders op zaterdag 13 augustus een zomerwandeling mét (indien gewenst) een lunch. De wandeling gaat onder meer langs een aantal kunstwerken van de Kunstroute. Wandelaars kunnen op 13 augustus tussen 9.00-11.00 uur starten bij de Cultuurschuur van Plattelanders Anders, Kolfschoten 14 in Scherpenzeel. Deelname kost € 7,50 inclusief Spaanse lunch en zonder lunch € 3,-. Tickets voor de wandeling/lunch zijn uitsluitend te koop zijn bij de Primera in Scherpenzeel t/m 5 augustus. Voor de wandeling mét lunch is het aantal kaarten beperkt. Wees er dus snel bij. Voor de wandeling zonder lunch is het aantal kaarten onbeperkt.

Afbeelding