Afbeelding
Henk van den Berg

Henk van de Berg

Algemeen

Geboren op: 1 oktober 1977.

Geboorteplaats: Amersfoort.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Marijtje Veldhuizen en samen hebben we 3 lieve kinderen: Annique, Henri en Emma.

Hobby’s: Voetbal, maar eigenlijk alle sporten.

Opleiding: HBO.

Huidige beroep: Leidinggevende van de supportak van Sportlink Services en daarnaast werkzaam als adviseur voor diverse grote sportbonden in Nederland en in het buitenland. Ik ben onder andere werkzaam voor de grootste sportbond van Nederland, de KNVB.

Wat vind je leuk aan dit werk: Het leukste aan dit werk is, dat ik van mijn grootste passie en dat is sporten mijn werk heb kunnen maken. Tevens krijg ik bij nagenoeg alle clubs in Nederland een uitgebreide kijk in de keuken en help ik de clubs om zich verder door te ontwikkelen. Wie wil er nu niet bij grote clubs als bv Ajax of PSV een lezing geven. 

Waar kun je meer tijd voor nemen: Voor mezelf. Ik ben eigenlijk altijd wel druk met mijn werk of met de mooie voetbalclub vv Scherpenzeel en natuurlijk met mijn gezin en familie.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen: Wees goed voor een ieder.

Wat is je godsdienst of hoe sta je in het leven: Niet godsdienstig, maar vol begrip voor een ieders geloof.

Als vrijwilliger actief in: Ik maak deel uit van het hoofdbestuur van vv Scherpenzeel. Ik ben tevens als jeugdvoorzitter, wedstrijdsecretaris en trainer (jo13-1 van Scherpenzeel, waar mijn zoon Henri in speelt) actief voor de vereniging. 

Waar krijg je het meeste energie van: Familie en lekker actief op de club bezig zijn.

Hoe breng je je vrije tijd door: lol maken met de kinderen en leuke en goede dingen voor vv Scherpenzeel bedenken. Een goede serie of film kijken met een hapje en drankje erbij bevalt me ook prima.

Van welke sport word jij actief: Voetbal.

Van welke muziek word jij blij: Nederlandstalige muziek, daar ben ik mee opgegroeid.

Favoriete vakantie is in: Valkenburg (Limburg), dat voelt nog altijd als mijn 2e thuis.

Wat is het lekkerste wat je gegeten hebt: Een frikandel speciaal.

Welke tip/levenswijsheid wil je doorgeven: Wees goed voor een ieder, maar blijf altijd op je hoede voor foute en gemene mensen.

Waarvoor kunnen ze je wakker maken: Een frikandel speciaal.

Goede voornemens: Een paar kilo afvallen, beweging genoeg, maar al dat lekkere eten maakt het erg lastig. 

Welke droom zou je graag uit zien komen: Dat mijn kinderen allemaal heel gelukkig mogen worden en mijn naasten nog lang en gelukkig mogen leven.

Welk verhaal vertellen je familie of vrienden altijd over jou: Dat ik een echte goedzak ben, die iedereen altijd wil helpen.

Als je iets zou mogen veranderen in Scherpenzeel, wat zou je aanpakken: Scherpenzeel is een prachtig en uniek dorp om te wonen en daar moeten we heel zuinig op zijn. Je merkt echter dat het dorp wel langzaam negatief verandert en dat is enorm zonde. Het gemoedelijke en gezellige Scherpenzeel moet Scherpenzeel blijven. Een dorp waar een ieder welkom is, maar waar de eigen inwoners voorrang krijgen op woningen en de jeugd zich betaalbaar kan vestigen. Tevens mag de gemeente ook wel eens investeren in een 2e kunstgrasveld bij vv Scherpenzeel met ledverlichting. De club blijft maar verder doorgroeien op alle vlakken en dat 2e kunstgrasveld met verlichting is echt noodzakelijk voor deze mooie vereniging, die al meer dan 100 jaar een belangrijk 2e thuis is voor zowel jongeren als ouderen. We moeten anders straks veel mensen gaan teleurstellen, door ze te vertellen, dat we geen ruimte voor ze hebben om te sporten en dat we zo op een wachtlijs plaatsen, dat lijkt me niet de bedoeling.

Er moet de komende jaren flink bezuinigd worden. Waar moet de gemeente minder geld aan uitgeven: Scherpenzeel moet het geld minder uitgeven aan mensen van buitenaf. Scherpenzeel moet een dorp voor met name Scherpenzelers blijven. Het is onbetaalbaar voor onze jeugd om zich hier te vestigen en dat is een kwalijke zaak.

Wat spreekt je aan en is voor jou het mooiste plekje in Scherpenzeel: Het mooiste plekje in Scherpenzeel is met afstand het terrein van vv Scherpenzeel. Het ziet er schitterend verzorgd uit dankzij vele goede vrijwilligers. Zelfs een deel van onze trouwfoto’s in 2006 zijn hier gemaakt. Een belangrijk onderdeel van mijn leven, waar ik als klein kind al dagelijks met veel plezier rondliep.

Wie of wat is belangrijk in je leven: Mijn familie, daar ben ik enorm trots en zuinig op.

Wat brengt een lach op jouw gezicht: Als mijn gezin, mijn ouders en familie het naar hun zin hebben.

Waar was je de afgelopen week het meest dankbaar voor: Dat ik samen met mijn vader onder de paraplu stond in de stromende regen om naar het 1e te kijken en we echt de grootste lol hadden, dat zijn unieke momenten.

Estafettestokje gaat naar: Mijn rechterhand binnen de club en goede vriend Martijn Wassen.

Omdat: Martijn een fantastische vrijwilliger is voor de voetbalclub vv Scherpenzeel en we samen al veel leuke en goede dingen voor de voetballende jeugd van Scherpenzeel en omstreken hebben georganiseerd. Succes Martijn.