Afbeelding

Valleivogels verliest met 2-1 seizoensopening tegen Jonathan

Sport

SCHERPENZEEL/ZEIST Op sportpark ’t Slot in Zeist speelden Jonathan en Valleivogels voor de eerste punten van dit seizoen. De thuisploeg kwam door een doelpunt van Maurits Smid al vroeg op voorsprong, maar Rik Vermeij zorgde voor de pauze nog voor de gelijke stand. In het tweede bedrijf kwamen de gastheren door Rui Sedney weer op voorsprong: 2-1. Dit werd ook de eindstand.

De formatie van oefenmeester Rob van den Broek kampt nog steeds met een redelijk volle ziekenboeg. Alex van Eem en Jordy Liefting namen wel op de reservebank plaats, maar Rik Huijser, Jorino Kleijn, Guido van Dijk en Bob van Ruitenbeek zijn nog niet inzetbaar. Rob van Eem was voor deze wedstrijd geschorst.

De wedstrijd werd al vroeg door Jonathan opengebroken. De cornerbal van Gianluca Nijholt, oud-speler van FC Utrecht, Almere City, VVV en NAC kwam uiteindelijk bij Maurits Smid terecht. Hij schoot de bal op mooie wijze tegen de touwen: 1-0. Elf minuten later had deze voorsprong verdubbeld moeten worden. De tweede cornerbal van Nijholt, hij speelt voor het tweede seizoen bij Jonathan, kon door Pepijn Hopstaken in vrijstaande positie op het doel gekopt worden, maar de kopbal verdween naast het doel van Joshua van den Berkt.

Valleivogels ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de pogingen hadden geen resultaat. In de 35e minuut viel de bal in het zestienmetergebied. Erik van Eem kopte de bal goed terug op Remco van de Fliert, maar zijn inzet werd geblokt. Het leder viel pardoes voor de voeten van Rik Vermeij die daar wel raad mee wist: 1-1.

De eerste gele kaart van de wedstrijd werd door scheidsrechter Vriesenga aan Sebastiaan Kolff gegeven. De harde overtreding was op Rik Vermeij. De vrije trap van Bart Posthouwer verdween in de handen van goalie Sedney. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd in de eerste helft had Erik van Eem iets moois in gedachten. Alles werd perfect uitgevoerd, maar de prachtige lange bal kon door Rui Sedney net overgetikt worden. De cornerbal van Bart Posthouwer die daarop volgde werd door Freek van Wijk op het doel geschoten, maar net als veel andere pogingen werd dit schot ook geblokt waardoor de bal in de handen van Rui Sedney viel.

Beide hoofdtrainers hadden voor het tweede bedrijf hun elftal ongewijzigd gelaten. Al snel moest sluitpost Van den Berkt in een mêlee van spelers bij de paal redding brengen. De 54e minuut stond in het teken van een duel tussen Patrick van de Berkt, linksback van Valleivogels, en Rui Sedney, rechtsback van Jonathan. De laatstgenoemde won dit duel op gemakkelijke wijze en wist de bal daarna diagonaal tegen de touwen te schieten: 2-1. Vier minuten na dit doelpunt had Rik Vermeij moeten scoren, maar hij liet dit na. Stefan van den Brink gaf de bal voor waarna Erik van Eem met een mooi overstapje de bal liet gaan voor Rik Vermeij dit er veel beter voor stond. De aanvaller van Valleivogels schoot de bal echter over het doel van Sedney.

In het laatste half uur kregen Dani van Soest en Jesse Bertens namens de thuisploeg nog twee mogelijkheden, maar hun inzetten hadden niet gewenste resultaat. Met nog een kwartier te voetballen werd Remco van de Fliert vervangen door Alex van Eem, die na een lange blessure weer zijn opwachting mocht maken. Ook oefenmeester Rob Zomer reageerde en bracht Faisel Loukili voor Ryan Kos. Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kregen de bezoekers nog een mogelijkheid op de gelijkmaker. Alex van Eem verdiende met zijn voorzet een corner die door Bart Posthouwer werd genomen. Via Rik Vermeij kwam de bal bij Erik van Eem terecht die met een hakbal de bal tussen de twee palen probeerde te krijgen. De poging kon door keeper Xavier Gyina verwerkt worden. Voor de laatste minuten mocht Jordy Liefting, ook hij keerde terug van een lange blessure, het veld betreden. Hij nam de plaats in van Jesper Schipper. Verder gebeurde er niet veel meer en won Jonathan verdiend met 2-1 van Valleivogels.
Zaterdag 1 oktober 2022 speelt het vlaggenschip de tweede competitiewedstrijd. Tegenstander is OVC ‘85 uit Oosterbeek. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer R. Wagtelenberg.