Afbeelding
Martin Veenendaal

Rik Vermeij schiet Valleivogels in voorlaatste minuut langs Lunteren

Sport

SCHERPENZEEL De wedstrijd tussen Valleivogels en Lunteren was een typische 0-0 wedstrijd, tot de 89e minuut. Spits Rik Vermeij dacht van afstand een schot te wagen en die vloog precies in de winkelhaak: 1-0.

Zaterdag 5 november 2022 startte Rob van den Broek met één wijziging in zijn elftal ten opzichte tot de uitwedstrijd tegen VV Dieren. Alex van Eem (geblesseerd) bleef aan de kant. Erik van Eem nam zijn plaats in.

Het eerste bedrijf had niets weg van een streekderby. Er waren een paar zeer kleine mogelijkheden, maar veel viel er niet te beleven op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. Om toch een paar wapenfeiten te noemen, kregen Remco Speelziek, Jeffrey Pater kopkansen, maar echte kansen waren dit zeker niet. Aan de andere kant draaide Freek van Wijk weg van zijn tegenstander, maar zijn inzet verdween naast het doel van Noha Suitela. De beste kans van de eerste helft was voor Valleivogels. Freek van Wijk had een mooie actie in huis en bracht de bal voor het doel. De aanvallers Rik Vermeij en Erik van Eem konden net niet bij de bal, waardoor het voor sluitpost Noah Suitela een makkelijke prooi werd. Verder waren er geen noemenswaardige gebeurtenissen te melden over het eerste bedrijf.

Oefenmeester Martin Speelziek bracht voor de tweede helft een verse kracht in het veld. Max Degenaar nam de plaats in van Max Veenendaal. De start van het tweede bedrijf was net zoals het eerste bedrijf geëindigd was, veel balverlies, veel verkeerde passes en geen enkele kans. Oefenmeester Speelziek bracht in de 67e minuut Niek van Ginkel voor Isha Hughan. In de 73e minuut leek het gevaarlijk te worden voor het doel van Noah Suitela. Freek van Wijk gaf de bal mee op Jesper Schipper. De voorzet van Schipper eindigde op de bovenkant van de lat.

Om meer elan in de wedstrijd te gooien, kwam Remco van Fliert in het veld voor Erik van Eem. Ook aan de kant van Lunteren werd een wissel toegepast. Pepijn Meurs kwam in het veld voor Xavie Tromp. In de slotfase voerden beide hoofdtrainers nog een wissel door in hun elftal. Bij Valleivogels kwam Jorino Kleijn voor Nick Heikamp en hiermee werd een extra aanvaller ingebracht voor een middenvelder. Bij Lunteren kwam Thijman Wolff voor Jeffrey Pater.

Het venijn van deze wedstrijd zat in de staart. In de 89e minuut kon invaller Jorino Kleijn de bal veroveren en gaf hem mee met Freek van Wijk. Van Wijk bracht Rik Vermeij in stelling en hij schoot de bal op prachtige wijze pardoes in de winkelhaak: 1-0.

Daarna gebeurde er niets meer tussen de witte lijnen. Een typische 0-0 wedstrijd werd in de voorlaatste minuut alsnog beslist door een prachtig afstandsschot.

Zaterdag 12 november 2022 neemt het vlaggenschip van Valleivogels het op tegen Veensche Boys. De wedstrijd wordt gespeeld in Nijkerkerveen en staat onder leiding van leidsman de heer N.P. Bos.