Afbeelding
Judith Doppenberg

Estafettepen: Judith Doppenberg-Smit

Algemeen

Geboren op: 07-09-1977.

Geboorteplaats: Hardenberg.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: 22 jaar getrouwd met Michael, ofwel Mike. Samen hebben we twee dochters, Suus van 11 en Pien is 9.

Hobby’s: Twee keer in de week ga ik naar yoga. Ik hou enorm van lezen, van thrillers tot boeken over persoonlijke ontwikkeling en ga bijna dagelijks de natuur in voor een boswandeling. Q-time met friends & family is ook een belangrijke “hobby”.

Opleiding: MEAO en verder heb ik mezelf eigenlijk alles aangeleerd. Veel cursussen gedaan binnen m’n vakgebied, you tube tutorials gekeken etc. 

Huidige beroep: Ondernemer. Zes jaar geleden begon ik met HUIZEDOP, een online platform vol interieurinspiratie welke te vinden is op Instagram, Pinterest en een blog www.huizedop.nl. Nooit was het de intentie dat het zo groot werd, maar vorig jaar besloot ik mijn baan op te zeggen (ik heb 18 jaar op het hoofdkantoor van ICI PARIS XL gewerkt) om HUIZEDOP de aandacht te geven die het verdient. Mijn doel met HUIZEDOP is mensen te helpen een natuurlijk thuis te creëren. Aan de hand van een interieurcursus die we hebben ontwikkeld, het schrijven van blogs, het geven van lezingen/trainingen en het ontwikkelen van woonaccessoires. Onlangs is er nog een collectie gelanceerd en begin december komt de kerstcollectie bij Kruidvat te liggen. Supertof!! 

Wat vind je leuk aan dit werk: De vrijheid die het geeft, maar ook de creativiteit die ik erin kwijt kan en het ontwikkelen van nieuwe projecten. 

Waar kun je meer tijd voor nemen: lezen en ik zou mezelf wat vaker “moeten” loskoppelen van m’n telefoon/werk.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen: Dat zijn er meerdere. Onder andere dat je niet alles alleen hoeft te doen, hulp vragen is helemaal oké. Daarnaast dat het belangrijk is om je te omringen met mensen waar je energie van krijgt. Oh ja en leven vanuit je gevoel in plaats vanuit je hoofd! We denken te veel en zouden meer vanuit onze intuïtie “moeten” leven. Dat is iets wat ik de lezers zou willen meegeven. 

Wat is je godsdienst of hoe sta je in het leven: Ik geloof in het universum en dat er voor iedereen een pad is uitgestippeld. Gedurende het leven worden dingen op je pad geplaatst die ment to be zijn en die je moet doorleven. Personen, trauma’s, mooie gebeurtenissen etc. De kunst is om ze ook als zodanig te zien. Ze hebben een doel voor jouw pad. Dit klinkt heel zwaar en voor sommigen wellicht zweverig, maar dit is wel hoe ik in het leven sta. 

Als vrijwilliger actief in: niet.

Waar krijg je het meeste energie van: Een dag aan het strand, een avondje met vriendinnen, een nachtje weg met Mike, de zon, een kop warme thee etc. Eigenlijk van heel veel dingen, hoe groot of klein ook.

Hoe breng je je vrije tijd door: dat is iedere keer anders. Van een heerlijke bankavond met het gezin, een boswandeling, lekker ergens lunchen tot een weekendje weg met een vriendin. 

Van welke sport word jij actief: cross fit, maar op dit moment doe ik alleen yoga.

Van welke muziek word jij blij: Dit is ook heel divers. Het ene moment heb ik sky radio of 538 aan staan, maar ik heb ook diverse playlists in spotify met bijvoorbeeld moderne pianomuziek, classic rock, yogamuziek, meditaties, popmuziek, celtische muziek etc. 

Favoriete vakantie is in: Er is niet 1 favoriet land wat mij betreft. We hebben, voordat de kinderen er waren, fantastische vakanties gehad in onder andere Afrika, Amerika, Sri Lanka, de Malediven en de laatste jaren zijn we vooral in Europa te vinden. Ibiza blijft een heerlijk eiland, daar kennen we ondertussen goed de weg dus dat is fijn als je er een paar dagen heen gaat, maar als de zon schijnt, je bent in fijn gezelschap, de natuur is mooi en er is lekker eten, dan is het wat mij betreft al snel een geslaagde vakantie. 

Wat is het lekkerste wat je gegeten hebt: Afgelopen jaar was ik met Mike een paar dagen in Valencia en daar hebben we echt in iedere restaurant fantastisch gegeten! Alles was daar lekker en als je in Spanje bent, trakteer jezelf dan op een tostada con tomate. Supersimpel, maar zoooo lekker!

Welke tip/levenswijsheid wil je doorgeven: Ik zei het hierboven al. Leef vanuit je hart en je gevoel/intuïtie! Waar maakt je hart een sprongetje van? Ga dat doen. Het leven is ècht te kort om te blijven hangen in gewoontes of werk waar je niet blij van wordt.

Waarvoor kunnen ze je wakker maken: Vakantie of een dagje aan het strand, het liefst met een zonnetje erbij.

Goede voornemens: Ik doe niet aan goede voornemens. Als je iets wil, moet je het gewoon doen. Stel niet uit, just do it.

Welke droom zou je graag uit zien komen: Dat m’n kinderen gelukkig zijn en gaan leven vanuit hun hart en niet vanuit verwachtingen van de maatschappij. 

Welk verhaal vertellen je familie of vrienden altijd over jou: Dat ik heel hard lach, hahahaha.

Als je iets zou mogen veranderen in Scherpenzeel, wat zou je aanpakken: Poeh, lastige vraag! Hier heb ik even geen antwoord op.

Er moet de komende jaren flink bezuinigd worden. Waar moet de gemeente minder geld aan uitgeven: Ook dit zou ik het niet weten. Ik heb geen idee waar ze welk geld aan uitgeven, welke plannen erachter zitten dus kan dit niet beoordelen.

Wat spreekt je aan en is voor jou het mooiste plekje in Scherpenzeel: Het park vind ik heel erg mooi en echt een stukje authentiek Scherpenzeel, maar ook het dorpsplein met de kerk.

Wie of wat is belangrijk in je leven: Natuurlijk m’n man en kinderen, maar ook m’n familie en vrienden en vriendinnen. Daarnaast is vrijheid voor mezelf een heel belangrijk kernwaarde. 

Wat brengt een lach op jouw gezicht: Een spontane knuffel van iemand van wie ik hou.

Waar was je de afgelopen week het meest dankbaar voor: Afgelopen weekend waren we een weekendje naar Ameland met vrienden en onze kinderen. Dit was een heel mooi en gezellig weekend! Blij met en dankbaar voor deze vriendschap.

Estafettestokje gaat naar: Joost Dekker

Omdat: Deze man altijd veel te vertellen heeft, een grote mond heeft, maar ook een klein hartje en ik hem waardeer om wie en hoe hij is.