Afbeelding
foto: Jaap Mak

Ingezonden: Klasse!

Algemeen

In de huidige crisissfeer, die politiek en media ons dagelijks weten voor te schotelen, had ik mij al zitten afvragen of we dit jaar weer de vrolijke kerstverlichting in het centrum van Scherpenzeel zouden zien. 

Mijn verwachtingen waren eerlijk gezegd niet bijzonder hoog gespannen. Immers, in tijden van superinflatie, energiecrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, corona, vogelgriep, immigratieproblemen, internationale spanningen rond de oorlog in Oost Europa (en ik vergeet vast nog wel een crisis), zouden de kosten van het ophangen en later weer weghalen van de verlichtingsornamenten wel eens minder prioriteit kunnen hebben bij de Gemeente Scherpenzeel. 

De Gemeente zou in de huidige omstandigheden, zoals ook iedere burger, extra op de centen moeten letten en dit soort activiteiten kunnen nu eenmaal vrij simpel worden wegbezuinigd. Dit was zo ongeveer mijn overweging om te verwachten dat de kerstverlichting in Scherpenzeel dit jaar wel eens zou kunnen ontbreken.

Ik was dan ook blij verrast dat deze week de kerstverlichting in het centrum van Scherpenzeel toch weer werd opgehangen en vind het prachtig dat de fraaie verlichtingsornamenten weer een paar maanden branden. 

De Gemeente heeft zich gelukkig niet laten meeslepen in een negatieve spiraal van doemdenken en met het aanbrengen van de verlichting geeft de Gemeente impliciet aan haar burgers een signaal af van positivisme.

Ik vind dat grote klasse van de Gemeente Scherpenzeel.

Ik kan niet beoordelen of de kosten van de Scherpenzeelse kerstverlichting alleen op het bordje van de Gemeente liggen, of dat de Scherpenzeelse middenstand hier mede aan bijdraagt. 

Als dat laatste het geval is, dan geldt mijn compliment evenzeer de middenstand die het sowieso al moeilijk genoeg heeft.

Kleine nabrander: komen volgend jaar zomer ook de plantenbakken aan de lantaarnpalen weer terug? Die hebben we dit jaar erg gemist.

H.E. Huibers