Camera in beeld: politie vraagt hulp

SCHERPENZEEL Heeft u een camera bij uw woning of bedrijfspand? Meld deze bij de politie en help zo uw omgeving veiliger te houden. 

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? 

Laat het weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. 

Stel er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met uw camera’s, maar inventariseert alleen waar deze hangen. 

Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken.

U kunt uw camera(’s) aanmelden via: Camera in Beeld - veelgestelde vragen | politie.nl


Meer mensen recht op energietoeslag

SCHERPENZEEL Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat meer mensen in aanmerking komen voor de energietoeslag van €1300,- Iedereen met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm kan de toeslag aanvragen.

Wethouder Henk Vlastuin: “Door de stijgende energie- en voedselprijzen is het voor steeds meer mensen lastig om rond te komen. Niet alleen mensen met een uitkering hebben hier flink last van, maar ook werkenden met een laag salaris en bijvoorbeeld ZZP’ers. Daarom zijn we blij dat we deze maatregel kunnen verruimen en meer mensen een steuntje in de rug kunnen geven.”

Uiterlijk 31 december

Mensen die denken in aanmerking te komen, moeten uiterlijk 31 december het aanvraagformulier invullen op www.scherpenzeel.nl/energietoeslag. Wie het lastig vindt om het formulier in te vullen kan hulp vragen via telefoonnummer 033 2772324.

Al een deel ontvangen?

Let op: Heeft u al een eerste bedrag ontvangen, of loopt uw aanvraag nog? Dan ontvangt u automatisch een aanvulling tot €1300,-. U ontvangt hierover geen extra berichtgeving en hoeft ook geen nieuwe aanvraag te doen.

Bezoekadres gemeente

Stationsweg 389a
3925 CC Scherpenzeel

Postadres

Postbus 100
3925 ZJ Scherpenzeel