Ingezonden: Horen, zien maar niet doodzwijgen

Het leek wel een tijdreis, terug naar de "correcte" jaren 1980 en begin jaren 1990. Zo was de reactie van de gevestigde partijen in de Scherpenzeelse gemeenteraad n.a.v. de vragen van de oppositie over de misstanden in de Prinses Irene en Prinses Marijke laan. Een kritisch geluid wordt als een stout schooljongetje met een luid "Foei" de mond gesnoerd om daarna de hoek in te worden gestuurd en er pas uit mogen komen als men belooft weer braaf en meegaand te zijn. Maar de problemen... verloedering, grens overschrijdend gedrag, vandalisme en verkrotting blijven en worden niet aangepakt.

Kijkend naar wat "correct" weg kijken in grote buurtgemeenten zoals Ede de wijk Veldhuizen of Veenendaal Schrijverspark voor ellende heeft opgeleverd, dan moet de gemeente Scherpenzeel daarvan leren en nu actie ondernemen. Mensen met geestelijke problemen beter begeleiden en niet laten "zwemmen", a sociaal en crimineel gedrag, of dat nu van autochtonen of nieuwkomers komt, streng sanctioneren, klachten van wijkbewoners hierover niet onder het mom van anti discriminatie onder de tafel houden maar benoemen, en oren en ogen open houden naar de bewoners en woningen beter onderhouden en nieuwkomers beter spreiden.

A. van Maanen


DigiCafé

SCHERPENZEEL Donderdag 17 november is er weer DigiCafé in de Bibliotheek. 

Tijdens het DigiCafé worden er allerlei digitale tips met elkaar gedeeld. De vrijwilligers van SeniorWeb Scherpenzeel zijn aanwezig om de nodige digitale vragen te beantwoorden. Sinds kort wordt er tijdens het DigiCafé kort aandacht besteed aan een onderwerp. De komende bijeenkomst besteden we aan aandacht aan 'podcast luisteren'. Het DigiCafé is tweewekelijks op de donderdagochtend om 10.00 uur.