Activiteiten Bibliotheek Scherpenzeel

SCHERPENZEEL De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Leden krijgen bij een bezoek aan de bibliotheek het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls cadeau. Deze maand is ook de Week van de Mediawijsheid. Ouders kunnen gratis deelnemen aan het landelijk webinar 'Like en Cancel'. Voor jong en oud zijn er weer allerlei activiteiten in de bieb, zoals het maandelijkse voorleesuurtje, het DigiCafé, een workshop 'Mineralen meten' en meer. 

Nederland Leest: één boek, duizend gesprekken
In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat Mevrouw mijn moeder van Yvonne 

Keuls. Dit is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Leden van de bibliotheek krijgen tijdens Nederland Leest het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau, zolang de voorraad strekt. 

Vragen op digitaal gebied?
Hoe zit het nou met die mappen op mijn laptop? Hoe kan ik foto's verplaatsen van mijn smartphone naar mijn laptop? Ik zoek een leuke tip voor een wandelapp. Mijn iPad geeft vreemde meldingen. Zomaar wat vragen waarmee je bij het DigiCafé terecht kunt. Elke twee weken staan de vrijwilligers van SeniorWeb Scherpenzeel voor je klaar om je digitale vragen te beantwoorden. Op 3 en 17 november is er DigiCafé in de Bibliotheek van 10.00 – 11.30 uur. De toegang is gratis.

Workshop 'Mineralen meten'
Bij Creation Lab Xtra kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen met een workshop 'Mineralen meten'. In deze workshop gaan de kinderen de hoeveelheid mineralen in verschillende vloeistoffen onderzoeken. Ze gaan met de Micro:bit een mineralenmeter maken. Nadat de meter is gemaakt, wordt er geëxperimenteerd met verschillende soorten water. De workshop is op vrijdag 11 november van 16.00 - 17.30 uur. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich hier aanmelden. De bijdrage is € 2,00 per persoon.