Afbeelding

Valleivogels klimt naar tweede plaats na overwinning op Veensche Boys

Sport

NIJKERKERVEEN - Het sportpark te Nijkerkerveen was op zaterdag 12 november 2022 het strijdtoneel tussen Veensche Boys en Valleivogels. Voor aanvang van deze wedstrijd bevond de thuisploeg zich op een tweede plaats achter Woudenberg en de bezoekers de derde plaats op de ranglijst van de tweede klasse C. Na afloop van deze wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Valleivogels wist door doelpunten van Rik Vermeij en Freek van Wijk met drie punten huiswaarts te keren: 0-2.

Oefenmeester Rob van den Broek, bezig aan zijn laatste seizoen bij de rood-witten, had zijn elftal op één plaats gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Lunteren. Erik van Eem startte nu op de reservebank en Remco van de Fliert mocht in het basiselftal starten.

De formatie uit Scherpenzeel startte fel en kregen ook de eerste mogelijkheden. Bart Posthouwer schoot de bal naast het doel en Remco van de Fliert kon de voorzet van Rik Vermeij net niet het juiste vervolg geven. Aan de andere kant kregen de gastheren in de 13e minuut een vrije trap te nemen. Julian Buitenhuis schoot de bal echter over het doel van Joshua van den Berkt. In de volgende fase werden er aan beide kanten kleine kansen gecreëerd. Remco van de Fliert, Rik Vermeij, Bart Posthouwer, Freek van Wijk en Jordy Liefting namens Valleivogels hadden hun vizier niet op scherp staan. Bij Veensche Boys lukte het Rody Buitenhuis en Tom Cozijnsen niet om het net te vinden.

De 38e minuut was een bijzondere minuut. Het was druk voor het doel van Jordy Deckers en maar liefst drie keer werd de bal, wetend of onwetend, van de lijn gehaald door de defensie van de thuisploeg. Valleivogels was in het eerste bedrijf de veel betere ploeg en dat leverde in de 45e minuut de openingstreffer op. Na een aanval over diverse schijven kwam de bal bij Rik Vermeij terecht. De spits schoot de bal op vakkundige wijze achter sluitpost Deckers.

Voor de tweede helft had hoofdtrainer Erik Assink een wissel toegepast. Levi Haringsma mocht het veld betreden voor Danny Brouwer. Valleivogels startte ongewijzigd. Erik Assink had zijn manschappen toegesproken in de kleedkamer en dit resulteerde aan de start van het tweede bedrijf een fel Veensche Boys. Freek van Wijk maakte in de 50e minuut hand en de vrije trap van Julian Buitenhuis kon door Joshua van den Berkt gepareerd worden. Drie minuten later moest de sluitpost weer in actie komen en met gevaar voor eigen leven gooide hij zich in de baan van het schot van Tom van Donselaar.

Nadat de thuisploeg uitgeraasd was, namen de rood-witten de regie weer over. In de 64e minuut deed Freek van Wijk een duit in het zakje. Van afstand gaf hij een mooie boogbal die door keeper Deckers volkomen verkeerd beoordeeld werd. De bal vloog over Deckers heen tegen de touwen: 0-2.
Erik Assink bracht Arslan Gümüs voor Tom van Donselaar. De wissel hielp niet en voor het doel van Deckers werd het weer gevaarlijk. Remco van de Fliert had een goede actie in huis en zette de bal hard voor, maar Freek van Wijk kon net niet bij de bal komen.

Met nog een kwartier te voetballen ging de ervaren trainer Erik Assink buiten zijn boekje. Na aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter de heer N. Bos kreeg hij de gele kaart. Terwijl de arbiter terug het veld in liep, bleef Assink commentaar hebben wat hem zijn tweede en dus rode kaart opleverde.

Aan de kant van Valleivogels reageerde Rob van den Broek met wissels. Alex van Eem en Erik van Eem kwamen voor Remco van de Fliert en Rik Vermeij. Nadat Julian Buitenhuis in de 84e minuut de gele kaart kreeg na een overtreding op Jordy Liefting, stuurde minuut later beide trainers een verse kracht in het veld. Bij Veensche Boys kwam Patrick Hijwegen voor Steven Zanten en bij Valleivogels mocht Jorino Kleijn het veld betreden voor Freek van Wijk.

Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg oefenmeester Erik Assink nogmaals een ferme waarschuwing en werd hij verzocht om zelfs zijn plaats achter de reclameborden te verlaten. Er kwamen maar liefst zes minuten en 20 seconden blessuretijd bij en in deze tijd kreeg Valleivogels nog één grote kans. Rob van Eem vond zijn broer Erik van Eem die op zijn beurt de bal bij Nick Heikamp bracht. Heikamp ging de één twee aan met Erik van Eem en zo werd hij vrij voor de keeper gespeeld. De inzet werd echter op keurige wijze gekeerd door goalie Deckers.

Zaterdag 19 november 2022 mag Valleivogels aantreden tegen SV Otterlo. De wedstrijd, gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer V.J. Koning uit Nieuw-Vennep.