Lof voor de gemeenteraad

SCHERPENZEEL Henk Brons, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Scherpenzeel, heeft de gemeenteraad complimenten gemaakt over de manier waarop het debat over de begroting werd gevoerd.

De leider van de grootste partij in de raad keek tevreden terug op de gang van zaken. In het verleden stonden de coalitie en oppositie regelmatig lijnrecht tegenover elkaar en zorgde dat voor grote spanningen en wrevel. 

Na de installatie van het nieuwe college van burgemeester en wethouders beloofde de oppositiepartijen dat ze zich constructief op zouden stellen en mee zouden denken.

Henk Brons stelde vast dat de oppositie inderdaad met deze houding het debat was in gegaan. 'Wij kijken daar tevreden op terug,'  constateerde hij.

Brons prees de griffier en waarnemend burgemeester Wimar Jaeger, die veel tijd hadden gestoken in de verbetering van de verhouding in de gemeenteraad. 'We hebben een heidag gehad en daar hebben we met elkaar over zaken gesproken', vertelde Brons. 'Er zal altijd oud zeer blijven, maar als dat de kop opsteekt, weten wij dat we er mee om kunnen gaan.'


Kroketten

SCHERPENZEEL De gemeenteraadsvergadering had een lange agenda. Daarom werd er al vroeg begonnen, om 18.30 uur. 

Dat bezorgde Niels Goed, gemeenteraadslid van het CDA, geen blijdschap. Hij kon zijn bijdrage niet van papier voorlezen. 'Als we de volgende keer later beginnen heb ik tijd om te eten en mijn verhaal uit te printen,' mopperde hij. 

De lange zit zorgde voor een opmerkelijk intermezzo. 'Ik weet hoe het met u is, meneer de voorzitter,' zei Annet van Riel, fractievoorzitter van Pro Scherpenzeel, 'maar ik begin trek in kroketten te krijgen.'

Voorzitter Wimar Jaeger verklaarde dat ze nog even geduld moest hebben en dat de raad de behandeling van de begroting eerst zou afmaken.

Van Riel trok met een handbeweging de aandacht van Jaeger. 'Wilt u wat zeggen?' vroeg hij.

Van Riel verklaarde: 'Dit was voor de kroketten bedoeld'.

Jaeger reageerde: 'Ik probeer de populariteit vast te houden, maar moet het afleggen tegen kroketten.'