Winnaar topschutters-volle bak
Winnaar topschutters-volle bak

Prijsuitreikingen Geweer bij schietvereniging Scherpenzeel

Algemeen

SCHERPENZEEL Woensdag 16 november 2022: De Grote prijsuitreiking van de Interne Competities geweer bij schietvereniging Scherpenzeel. Elke zichzelf respecterende schietvereniging dient wettelijk gezien een Interne Competitie uit te schrijven.

 Of zo u wilt meerdere, want er zijn legio wapens waarmee je de schietsport kunt bedrijven. Wapenbezitters dienen daar minimaal vijf maal per jaar aan deel te nemen. De einddatum daarvoor was 30 september jongstleden. Daarna werden klassementen gerangschikt en zelfs nog finales geschoten. De winnaars moesten daarna nog even wachten op hun prijzen. 

Dat wachten werd beloond. Op 16 november was het dan zo ver. Bij binnenkomst was het eerste wat je tegemoet straalde, een immense prijzentafel, welke mede mogelijk gemaakt is door sponsoring. En nu we het toch over de sponsoring hebben, vooruit een overzicht van de gulle gevers met hun bijdragen.

De hoofdsponsor voor deze prijsuitreikingen was Marien van Ede, eigenaar van “E en P – Uitzendburo” (op lastechnisch gebied) uit Scherpenzeel. Marien was aanwezig om de prijzen uit te reiken. De nummer één van elke discipline ontving door de inbreng van dit bedrijf een mooie plaquette én een cadeaubon. De leden konden deze gulle geste volmondig waarderen. De “Mitra” uit Scherpenzeel had voor alle 1e, 2e en 3e prijswinnaars mooie bierpakketten beschikbaar gesteld. En zelfs voor de 4e prijzen bij Klein Kaliber Karabijn omdat tenslotte deze vier schutters hadden meegedaan aan de finales. Als klap op de vuurpijl waren er ook de zogenaamde progressieprijzen, bestaande uit enige doosjes patronen. Dit voor de schutters welke ten opzichte van het jaar ervoor een verbetering in hun prestaties vertoond hadden. Op schietgebied wel te verstaan. Wapenhandel Janssen uit Veenendaal had daarin bijgedragen, alsmede de hoofdsponsor E en P – Uitzendburo. Natuurlijk waren er ook de aanmoedigingsprijzen voor alle IC-deelnemers, die niet in de prijzen waren gevallen, doch wel alle series hadden afgeschoten. Zij konden toch ook nog een prijs in ontvangst nemen. Dus voor iedereen was er wel een prijs. Deze laatste prijzen waren beschikbaar gesteld door “E en P – Uitzendburo”, “Piet’s Broodjes”en door “Kluswijs – van Elst” uit Scherpenzeel. Kortom, een prijzentafel om je vingers bij af te likken.

De wedstrijdcommissie, bestaande uit Jan Groenewoud, Gert Jan Hoolwerf en Ad Verbeek, verzorgden deze prijsuitreiking. Zoals gezegd werden de prijzen door Marien van Ede uitgereikt.

De uitreiking van al dat moois aan de gelukkigen nam wel wat tijd in beslag. In totaal werden maar liefst achtentwintig prijswinnaars naar voren gehaald, om een prijs in ontvangst te nemen. Dit nog los van de extra prijzen. Een echt prijzenfestival dus. Zeker, er wordt al weer uitgezien naar de uitslagen van het nieuwe al weer lopende seizoen, vooral door hen die nu buiten de boot vielen. Stug oefenen maar. Het lijkt er wel op of de schutters haast niet kunnen wachten, om nog betere prestaties neer te zetten. Maar bij dit alles bleef het niet. Een paar meter verderop in gebouw hing een groot reclamedoek van sponsor E en P. Met “iets” daar achter, althans dat konden de aanwezigen concluderen aan de contouren. Organisator Ad Verbeek nodigde Marien van Ede uit om met hem naar dit doek te gaan. Daar legde Ad Verbeek de aanwezigen uit wat er gaande was. Zo in het begin van 2018 kwam Marien van Ede het uitslagenblad voor de Interne Competities onder ogen. Met daarin de zogenaamde “ Erelijst van de 50-punten kaarten “. Vanaf 2002 werd namelijk bijgehouden wie een volle kaart van 50 punten bij Klein Kaliber Pistool had geschoten tijdens de Interne Competities, of vergelijkbaar daar aan 2 maal een 50 punten kaart (in één serie) bij Klein Kaliber Geweer of 6 maal bij Klein Kaliber Karabijn (de hele serie dus). Dit vond Marien meer waard dan alleen maar een gesealde schietkaart met de bekendmaking op de prijsuitreiking. In overleg met en door sponsoring van Marien van Ede is er dan ook een mooi wandbord gemaakt met daarop vermeld alle topschutters tot en met 2022. Dit wandbord werd daarop onthuld door Marien van Ede samen met de voorzitter van schietvereniging Scherpenzeel Sjon de Wolf. Een mooie aanwinst voor ons verenigingsgebouw wat recht doet aan alle winnaars. Bestaande uit een wandbord met drie onklaar gemaakte wapens, een “Topschutters” graveerplaat. En vermeldingen van alle winnaars door de jaren heen vanaf 2002. En als klapper op dit alles werd aan de Topschutter van 2022 Ad Verbeek voor zijn volle serie van 300 punten bij KKK niet alleen zijn gesealde kaart uitgereikt, maar ook nog een gulle cadeaubon. Ad was dit jaar de enige schutter met een dergelijke prestatie. Daaruit blijkt maar weer eens wat voor een prestatie het was. Deze uitreiking werd tevens aan een ieder in het vooruitzicht gesteld die in de komende jaren aan deze voorwaarde zou gaan voldoen. Aan het wandbord zal het niet liggen. Ruimte genoeg voor vermeldingen tot zo’n 30 jaar verder.

De uitslagen van de Interne Competities Geweer waren als volgt in gemiddelden: 

Klein Kaliber Karabijn knielend
1. Fred Mijnten 287,2 / finale 99 2. Jan Groenewoud 292,8 / finale 96 3. Ilona van Barneveld 287,2 / finale 74 4. Gerard Jan Gerritsen 287,6 / finale 57         

Klein Kaliber Karabijn liggen
1. Evert ter Maaten 295,2 / finale 100 2. Everard Vrijhoef 292,8 / finale 99 3. Martin Wigtman 296,4 / finale 79 4. Ad Verbeek  298,2 / finale 59        

Klein Kaliber Geweer knielend
1. Jan Groenewoud 269,2 2. Sabine van Ruler 251,8 3. Dirk Jansen 224,4

Klein Kaliber Geweer Optiek zittend
1. Mark Spee 292,8 2. Ad Verbeek 292,6 3. Martin Wigtman 291,6
Militair Geweer liggend 
1. Geert Jan Vermeulen   87,0 2. Ad Verbeek   79,8 3. Gert Jan Hoolwerf  76,4

Militair Geweer knielend
1. Jan Groenewoud 75,6 2. Jack Veldman 40,8

Vermelding Topschutter(s) 2022  
Ad Verbeek KKK 300

Ad Verbeek

Prijzentafel geweer 2022
Winnaars 2022
Wandbord Topschutters onthulling
Wandbord Topschutters onthulling