Afbeelding
Foto en tekst: Martin Veenendaal

Jordy Liefting matchwinner voor Valleivogels

Algemeen

SCHERPENZEEL De 82e minuut van de wedstrijd tussen Valleivogels en Otterlo werd de minuut van Jordy Liefting. De middenvelder had al veel werk verzet, maar in de slotfase kon hij nog net iets extra geven waardoor hij tussen verdedigers door de winnende treffer tegen de touwen schoot. In de eerste helft zorgde Michiel Broekhuizen voor de 0-1 voorsprong, maar Rik Vermeij stelde met een prachtige kopbal orde op zaken, waarna in de tweede helft Liefting voor de eindstand zorgde: 2-1.
De formatie van de hoofdtrainer kon in deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde doelman Joshua van den Berkt. Matthijs de Koning was zijn vervanger en deed dat verdienstelijk en met name in de slotfase hield hij zijn ploeg overeind.

De wedstrijd was slechts vier minuten aan de gang toen de openingstreffer al op het scorebord kwam. Geklungel in de defensie van Valleivogels bracht de bal bij Michiel Broekhuizen. Bijna verbouwereerd omdat hij zo vrij stond, tikte hij de bal in het lege doel: 0-1. Het was voor de bewoners van sportpark De Bree-West te Scherpenzeel nog zoeken naar het juiste ritme, maar langzamerhand kwamen de rood-witten meer in hun spel. Aanvoerder Remco van de Fliert en Rik Vermeij vonden doelman Bas Pol op hun weg, maar in de 28e minuut moest de goalie toch capituleren. Verdediger Jesper Schipper bracht de bal bij Freek van Wijk die een mooie voorzet gaf. Spits Rik Vermeij had in zijn ooghoeken al gezien waar de vijandelijke sluitpost zich bevond en kopte de bal op fenomenale wijze tussen de twee palen: 1-1.

Daarna ging de thuisploeg beter voetballen, maar de inzetten van Bart Posthouwer en Rik Vermeij hadden geen resultaat. Aan de andere kant was het team van oefenmeester Ronald Lieftink dichtbij de voorsprong. De inzet van Dennis van de Bunt in de 35e minuut belandde op de lat. Aan de andere kant was Corwin Broekhuizen dichtbij een doelpunt, maar hij leek de bal in het doel te lopen, maar het leder viel in de handen van keeper Bas Pol.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft; een helft die net als de eerste helft geen hoogstaand voetbal bracht. Bart Posthouwer kon bij de tweede paal net niet het laatste tikje geven en bij Otterlo ontving Michiel Broekhuizen de bal van Dennis van de Bunt, maar zijn inzet verdween naast het doel van Matthijs de Koning.

Ronald Lieftink reageerde en bracht Arnout Lagerweij voor Jelle van de Pol. Bij Valleivogels kwam Alex van Eem voor Patrick van de Berkt. Met nog twintig minuten te voetballen moest Bart Posthouwer geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was Erik van Eem.

Met nog een kwartier te voetballen bracht Lieftink nog een verse kracht in het veld. Bram van Lambalgen kwam voor Dennis van de Bunt. De laatste tien minuten gebeurde er ineens veel tussen de witte lijnen. Eerst werd, tot groot ongenoegen van iedereen die SV Otterlo een warm hart toedraagt, Arnout Lagerweij vanwege buitenspel teruggefloten door leidsman de heer R. Jensch.

De 82e minuut werd de minuut van Jordy Liefting. De rappe speler zag dat Rik Vermeij in balbezit kwam en daar zou een goede voorzet in kunnen zitten. De hardwerkende en goed spelende middenvelder zag zijn kans schoon en zette nog een tandje bij zodat hij tussen een aantal verdedigers alsnog de mooie voorzet van Vermeij binnen kon tikken: 2-1. De vreugde was groot aan de kant van Valleivogels terwijl de bezoekers uit Otterlo er een nare smaak van over hielden.

Jorino Kleijn mocht in de 83e minuut Freek van Wijk vervangen en dat leverde direct een mogelijkheid op, maar sluitpost Pol was net iets eerder bij de bal. In de voorlaatste minuut had invaller Alex van Eem moeten scoren. Oog in oog met de goalie faalde hij en schoot de bal simpel in de handen van Pol. Diep in de blessuretijd, in de 94e minuut, werd de schade voor SV Otterlo nog erger. Alex van Eem had een vrije doortocht naar het doel, maar Robin Koning hield Van Eem even aan zijn arm vast, waardoor hij tegen de grond ging. Leidsman Jensch was resoluut en toonde hem de rode kaart.

Zaterdag 26 november 2022 treedt Valleivogels aan tegen ASC Nieuwland. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Nieuwland te Amersfoort en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer J. van Pinxteren.