Afbeelding
Bibliotheek Scherpenzeel

Poëzie-speurtocht in de bieb

Algemeen

SCHERPENZEEL De jaarlijkse landelijke Poëzieweek vindt plaats van 26 januari tot 1 februari 2023. De Bibliotheek Scherpenzeel besteedt extra aandacht aan deze week door het organiseren van een poëzie-speurtocht voor kinderen.

De kinderen gaan, eventueel samen met een volwassene, in de bibliotheek op zoek naar raadselgedichten. Ze lezen het gedicht. 

Kunnen ze raden welk woord in het gedicht is weggelaten? 

Dan vullen ze het antwoord in op de woordzoeker. Wanneer de volledige woordzoeker is ingevuld, verschijnt er een codewoord. Hebben de kinderen het geheime codewoord gevonden? Dan maken ze kans op een prijs. De speurtocht kan gedaan worden tijdens openingstijden.

Het thema van de Poëzieweek is ‘Vriendschap’. Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. 

Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt. Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras.

De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.