Afbeelding
Perry Advocaat

Estafettepen: Perry Advocaat

Algemeen

Geboren op: een mooie dag in Maart.

Geboorteplaats: het Pittoreske Scherpenzeel.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Verliefd op Tera en 3 kinderen, Kris, Bobbie en Syb.                 

Hobby’s: Mountainbiken, Tennissen, Klussen, Formule 1, BBQ-en en uit eten gaan.

Opleiding: Te lang geleden.

Huidige beroep: Sales-Accountmanager bij Alpega-Teleroute.

Wat vind je leuk aan dit werk: Het contact met de klanten.

Waar kun je meer tijd voor nemen: Vrienden, Gezin, genieten van een goede Rode wijn en een keer niks doen.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen: Kan niet, bestaat niet.

Wat is je godsdienst of hoe sta je in het leven: Geen, maar geloof op mijn manier. Gewoon aardig en respectvol zijn naar elkaar.

Als vrijwilliger actief in: Bij VV Scherpenzeel – Jeugd Voetbalkamp (mooiste evenement van de regio) en als trainer en leider van de Smurfen samen met Tera.

Waar krijg je het meeste energie van: een rondje mountainbiken en mijn kinderen. Al kosten die soms ook best veel energie !!! Of heerlijk uit eten met het gezin.

Hoe breng je je vrije tijd door: Met klusjes rondom het huis, met de smurfen van VV Scherpenzeel als leider of met het gezin. Ook een biertje doen op de voetbal bij VV Scherpenzeel (o.a. samen met Gerdo). En op de moutainbike natuurlijk.

Van welke sport word jij actief: Tennis, Mountainbike, Spinning (in de winter).

Van welke muziek word jij blij: Het meeste eigenlijk wel, want ik heb een brede smaak. Van AC/DC tot Dance of Snelle. Net hoe m’n bui is. Als ik plaat/cd (ben al oud) op zou zetten dan zou dat Simple Minds, U2 of iets van Toto zijn. Maar Cold Play doet het ook goed, of K3 een hele reis naar Oostenrijk is ook best gezellig ??

Favoriete vakantie is in: Italië, Thailand, Portugal al geniet ik overal wel van onze vakanties. En niet te vergeten op wintersport in Oostenrijk.

Wat is het lekkerste wat je gegeten hebt: Dat was “Kalbshaxe” gemaakt door een boer in de bergen van Kirchberg (Oostenrijk), meegenomen door Ben van Doesburg. Ik heb daarna nooit meer zo’n lekker stuk vlees gegeten. Al kom ik met m’n BBQ skills wel aardig in de buurt natuurlijk. Maar voor een Thaise groene curry, mag je me ook wakker maken hoor. 

Welke tip/levenswijsheid wil je doorgeven: Maak sneller keuzes en probeer zo min mogelijk dingen uit te stellen. En; je bent nooit groter, dan dat je zelf bent. Geniet van de leuke dingen.

Waarvoor kunnen ze je wakker maken: Nou, die groene curry hadden we al gehad. Maar voor een mooi concert of festival met daarvoor eerst even borrelen op een terras, mag ook. 

Goede voornemens: Wederom proberen meer te relativeren. 

Welke droom zou je graag uit zien komen: Mwahhh, zou ik op dit moment niet weten eigenlijk. Gewoon maar gezond blijven.

Welk verhaal vertellen je familie of vrienden altijd over jou: Is altijd (te) netjes, Eigenwijs, Vriendelijk, Gezellig (hoop ik maar hahaha). Staat altijd voor iedereen klaar. Is altijd te laat !!!

Als je iets zou mogen veranderen in Scherpenzeel, wat zou je aanpakken: Het autobeleid bij scholen. Ik vind het echt zorgwekkend hoeveel mensen er menen met een auto naar school te moeten komen. Zolang het niet regent, kan iedereen zijn kind prima met de fiets of lopend naar school brengen. Aan de afstand kan het niet liggen in zo’n klein dorp en zo vermijd je ook de gevaarlijke situaties voor de kinderen op de fiets, die er nu elke dag weer door ontstaan. 

Er moet de komende jaren flink bezuinigd worden. Waar moet de gemeente minder geld aan uitgeven: Oei, dat zou ik zo niet weten. Maar als ik dan iets kan bedenken, kom ik toch ook uit bij een Breehoek. Zou mooi zijn om een manier te vinden deze weer winstgevend te maken. Misschien ombouwen naar een Heijhorst replica.

Wat spreekt je aan en is voor jou het mooiste plekje in Scherpenzeel: Dat is een makkelijke en beetje afgezaagd, want Gerdo had die ook al. Maar het park met huize Scherpenzeel is gewoon echt mooi. Elke keer als ik er langs rijdt, denk ik WOW. Al is het met Koningsdag, Sinterklaas, Picnic valley of feestje in het park. Het is gewoon echt mooi. Het is zelfs op televisie tegenwoordig bij zo’n trouw programma…dat moet toch wel wat zeggen.

Wie of wat is belangrijk in je leven: Natuurlijk mijn gezin en Familie. Maar zeker ook vrienden en genieten.

Wat brengt een lach op jouw gezicht: Als mijn kinderen plezier hebben en van dingen genieten. Ritje doen bij van Heugten (als het past in de agenda). Biertje drinken met vrienden, op de voetbal of op de tennis. Zien hoe de spelertjes van de Smurfen het steeds beter doen en lol hebben met voetbal. Tja, ach, best wel een hoop dingen eigenlijk. Wat ik al zei, leuke dingen doen en genieten. 

Waar was je de afgelopen week het meest dankbaar voor: Nou zeker niet de Estafettepen die ik van Gerdo toebedeeld kreeg (maar daar hebben we het nog over onder het volgend biertje??). Is ook een lastige, maar als ik zo wat moet bedenken. Dat de scholen weer zijn begonnen en iedereen thuis weer in het ritme zit en het naar de zin heeft. En toch ook wel, dat ik veel kon sporten de afgelopen week. 

Estafettestokje gaat naar: Edwin Blaauwendraat

Omdat: Hij pas echt goed is in stukjes schrijven. Hij heeft zelfs ooit een boek geschreven, genaamd “boek” dus dat belooft wel wat te worden de volgende keer.