Afbeelding
foto: Caecilia

Nieuwjaarsconcert Caecilia i.s.m. SMS

Algemeen

SCHERPENZEEL Op zaterdag 14 januari was het dan zover, muziekvereniging Caecilia gaf samen met muziekschool SMS een spetterend nieuwjaarsconcert in De Breehoek. De bezoekers werden vermaakt met een afwisselend programma, waarin zowel het orkest, als de slagwerkgroep en de jeugdslagwerkgroep van zich lieten horen. 

Caecilia opende het concert met een mooie, stevige mars, genaamd Glück Auf van componist Johan Wichers. Het was een feestelijke mars, wat ervoor zorgde dat de sfeer er bij de bezoekers meteen goed in zat. 

Nadat het orkest nog een stuk ten gehore gebracht had, was de jeugdslagwerkgroep, onder leiding van Dick LeMair aan de beurt om twee mooie composities te spelen.

Hierna was het de beurt aan de ‘grotere jongens’ zoals Paul Buisman, de speaker van de avond het noemde. Onder leiding van Ria Kornet (dirigente) kreeg het publiek twee fantastische stukken te horen, uitgevoerd door de slagwerkgroep. Eén stuk, genaamd ‘My love is like a red, red rose’ was al eerder ten gehore gebracht tijdens de kerstsamenzang in de grote kerk vorig jaar. 

Na wat wisselingen van de wacht speelde het orkest, samen met een aantal leerlingen van muziekschool SMS (stichting muziek onderwijs Scherpenzeel) ‘Wiener strauss’. Deze welbekende wals van Johann Strauss mocht natuurlijk niet ontbreken! 

Toen was het tijd voor pauze. Tijdens de pauze werden er door verschillende leden van Caecilia lootjes verkocht. Er werden er een paar honderd verkocht; een groot succes dus! De bezoekers konden zien welke prijzen er beschikbaar waren gesteld, door de verschillende winkels en bedrijven uit het dorp. 

Terwijl de meesten hun hapje en drankje achter de kiezen hadden, nam het orkest de bezoekers mee op reis naar Ierland en liet hen twee ‘Irish Songs’ horen. Na deze twee rustige nummers, speelde het orkest ‘Pixar Movie Favorites’, oftewel een aantal bekende filmmuzieknummers, die de meeste mensen wel bekend in de oren klonk.

Hierna begaf Ria Kornet zich nog één keer naar de andere kant van de zaal om samen met de slagwerkgroep hun twee laatste stukken ten gehore te brengen. Het publiek werd verrast door de hoeveelheid spannende dynamiek in de muziek. Je gedachten lekker de vrije loop laten gaan, was er daarom zeker niet bij. 

Terwijl het orkest, de (jeugd) slagwerkgroep en de leerlingen van SMS zich klaar maakten voor het slotstuk, werd iedereen in de zaal voorzien van een glas champagne. 

Daarna was het tijd om te proosten en speelden het orkest, de (jeugd)slagwerkgroep en de leerlingen van SMS ‘Happy New Year’.

Na afloop sprak Ria Kornet van een ‘zeer geslaagde avond! De leerlingen hebben enorm goed gespeeld samen met het orkest, de samenwerking met de muziekschool was erg goed, dit is zeker voor herhaling vatbaar. 

Het is een begin van een mooie samenwerking. Scherpenzeel mag trots zijn!’