Afbeelding

Valleivogels legt voetbal van erbarmelijk niveau op de grasmat tegen CDW

Algemeen

SCHERPENZEEL De winterstop is voorbij en Valleivogels, de ploeg van oefenmeester Rob van den Broek, was klaar voor het vervolg van de competitie. Supporters gingen er eens goed voor zitten, want tegen CDW, de nummer zeven van de tweede klasse C, moesten er toch wel drie punten gehaald worden.

Niets bleek echter minder waar en het team uit Wijk bij Duurstede was de veel betere ploeg en had alle aanspraak op de overwinning. De gasten hadden geen echte afmaker binnen de lijnen en hierdoor werd de eindstand 0-0.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter de heer V.J. Koning uit Nieuw-Vennep zat de formatie van hoofdtrainer Alvin Veldhuizen er goed bovenop om de aanvalsaspiraties van Valleivogels vroegtijdig af te stoppen.

De thuisploeg had hier grote moeite mee en kwam totaal niet aan voetballen toe. De eerste mogelijkheid kwam op naam van Erman Kurt, maar zijn inzet kon met de hand van doelman Joshua van den Berkt tot cornerbal verwerkt worden.

Na een kwartier spelen, kreeg Valleivogels een kans in de schoot geworpen. Aanvoerder Remco van de Fliert dreef zijn tegenstander goed op en die besloot om de bal op zijn doelman terug te spelen. Michael Nieuwenhuizen bracht de bal weer in het veld, maar schoot de bal in de voeten van Van de Fliert die op zijn beurt de bal voorgaf. Rik Vermeij tikte de bal net voorlangs het vijandelijk doel.

Verder had de thuisploeg niets te vertellen op het eigen veld en was het aan goalie Van den Berkt te danken dat het 0-0 bleef. De gasten deden zichzelf veel te kort door de mogelijkheden niet te benutten. Anis el Makrini, Thijs Wiegers, Kjeld van der Sanden, Ingmar de Wit en Yoeri Lakerveld kregen mogelijkheden, maar een echte afmaker zat hier niet tussen.

De grootste kans kwam in de 42e minuut op naam van Ingmar de Wit. Hij ontving de bal van Jeff Zichterman en draaide goed om zijn tegenstander heen. De inzet die daarop volgde kon door Van den Berkt met een goede redding uit het doel gehouden worden.

In het eerste bedrijf kregen maar liefst drie spelers van Valleivogels een gele kaart. Jordy Liefting na de overtreding op Kjeld van der Sanden, Rob van Eem vanwege het onreglementair afstoppen van Eren Kurt en Rik Vermeij vanwege commentaar op de leiding.

In de tweede helft leek het iets beter te gaan met de rood-witte formatie, maar mogelijkheden werden er niet gecreëerd. Ook de gasten uit Wijk bij Duurstede kregen in deze 45 minuten geen goede mogelijkheden meer. Gele kaarten waren er nog wel te noteren voor Valleivogels. Patrick van de Berkt, Jesper Schipper en Corwin Broekhuizen waren de ontvangers.

Rob van den Broek probeerde in de 55e minuut het tij te keren door Erik van Eem en Frank Belt in het veld te brengen voor Alex van Eem en Nick Heikamp. Na deze wissels leek het team weer bij de les, maar dit was van korte duur. Bob van Ruitenbeek kwam in de 77e minuut nog voor Freek van Wijk, maar ook deze wissel had niet het gewenste resultaat.

De grootste kans van de tweede helft kwam op naam van Ingmar de Wit. Zijn poging verdween naast het doel van Van den Berkt. Ook was er nog een gele kaart te noteren voor Yoeri Lakerveld van CDW. Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd kwam op naam van Jesper Schipper. De vrije trap werd echter een prooi voor keeper Nieuwenhuizen.

Zaterdag 28 januari 2023 kunnen we spreken van een echte clash in de tweede klasse C. Op sportpark De Grift te Woudenberg staan dan VV Woudenberg en s.v. ‘de Valleivogels’ tegenover elkaar. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter mevrouw L.J. van der Helm.