wethouder van Deelen
wethouder van Deelen / foto: Regio Foodvalley

Andere vormen van voedsel

Algemeen

SCHERPENZEEL Wethouder Van Deelen was aanwezig bij een kennissessie over vlees- en zuivelvervangers.

Smaakvolle vlees- en zuivelvervangers hebben de toekomst. Daarom hield The Protein Community vorige week samen met Regio Foodvalley een kennissessie over plantaardige vlees-, zuivel- en visalternatieven. Er werd live gebruik gemaakt van bestaande en nieuwe methoden zoals High Moisture Extrusion en 3D-printing. 

Een belangrijk aandachtspunt is mondgevoel of ‘textuur’. De aanwezigen gingen aan de slag met zelf meegebrachte ingrediënten. Het leverde meer dan 10 verrassende proefproducten op.
Aanwezig was ook de Scherpenzeelse wethouder Gerard van Deelen, bestuurlijk verantwoordelijk voor het thema Food in Regio Foodvalley. Hij noemde dat het verduurzamen van het voedselsysteem, waaronder ook de eiwittransitie valt, een van de belangrijkste speerpunten van de Regio Foodvalley. “Dit onderwerp raakt meerdere thema’s in de kern van ons samenwerkingsprogramma, zoals gezonde voeding, maar ook landbouwtransitie.

In de regio zijn veel foodbedrijven gevestigd. Dit is een unieke kans om samen ons voedselsysteem toekomstbestendig te maken. De verandering naar meer plantaardig eten maakt daar wezenlijk onderdeel van uit”. Meer weten? Zie theproteincommunity.com(externe link)