Afbeelding

Set Up in halve finale Nationaal Open Jeugd kampioenschap

Algemeen

Scherpenzeel Set Up meisjes A speelde zaterdag 25 februari de halve finales van het nationaal open jeugd kampioenschap om een plaats in de landelijke finale. De krachtmeting met negen andere teams vond plaats in de Breehoek. Helaas waren de meeste teams een maatje te groot voor de Scherpenzeelse meiden.

De Nevobo had de organisatie in handen gegeven van Set Up’69. Die had alles strak geregeld en onder leiding van Minne Nawijn de hele Breehoek hiervoor afgehuurd. 

De andere teams kwamen uit het hele land o.a. Den Haag, Zaandam, Sliedrecht, Apeldoorn, Rijswijk, Gouda en Haarlem. Ook de scheidsrechters kwamen uit het hele land en waren aangewezen door de Nevobo.

Set Up beet het spits af en speelde de eerste wedstrijd om 10 uur tegen Dynamo uit Apeldoorn. Al snel bleek, dat het niveau behoorlijk hoog ligt en dat kon Set Up nauwelijks bijbenen. Aan het eind van de dag werd duidelijk dat Dynamo door ging naar de finale.

Over de hele dag werden in twee poules 20 wedstrijden gespeeld en om vijf uur de beslissende kruisfinales. Sliedrecht sport en Dynamo Apeldoorn verzekerden zich van een plaats in de finale welke later in dit seizoen wordt gespeeld.

Het was een pittige opgave voor de meiden van Set Up, maar toch een goede prestatie om door te dringen tot de landelijke halve finale. Dit was in de geschiedenis van Set up nog niet eerder voor gekomen. 

Nu ligt de focus op de reguliere competitie waar zij volop in de race zijn voor het kampioenschap.

Meeste teams een maatje te groot voor
Set Up meisjes A

Afbeelding
Afbeelding