Afbeelding
foto: Jaap Mak

Nog geen verkoop ambtswoning

Algemeen

SCHERPENZEEL Het college van burgemeester en wethouders heeft geen concrete plannen om de voormalige ambtswoning aan de Burgemeester Royaardslaan 2 te verkopen. Ook zijn er geen plannen om het gebied te ontwikkelen. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen, ingediend door Annet van Riel, fractievoorzitter van Pro Scherpenzeel.

Tijdens een recente vergadering vroeg Van Riel waarom het college van burgemeester en wethouders de ambtswoning van oud-burgemeester Hans Colijn niet heeft verkocht toen de huizenprijzen op recordhoogte stonden. 

Wethouder Evert van de Glind antwoordde toen dat hij het huis op de piek niet kon verkopen, omdat hij toen nog geen wethouder was. 

Van Riel wilde schriftelijk weten wanneer het college van burgemeester en wethouders deze woning en een ander huis in die omgeving zal verkopen. 

‘Het college zou de raad updaten, maar tot op heden is er nog radiostilte,’ schrijft Van Riel. ‘Op 30 oktober 2014 en op 23 juni 2016 zijn moties aangenomen die verband houden met de verkoop van de voormalige ambtswoning. 

Als reactie hierop is in een memo aan de raad op 16 augustus 2016 aangegeven dat het voornemen is om tot verkoop van de ambtswoning aan de Burgemeester Royaardslaan 2 over te gaan. 

Tot deze verkoop is het niet gekomen. Dit gezien de planontwikkeling van Weijdelaer fase 3 en de daaraan gekoppelde supermarktplannen. Om strategische redenen is de voormalige ambtswoning toen aangehouden. Er is toen door de gemeente onderzoek gedaan voor een mogelijke gebiedsontwikkeling, mede in relatie tot het leegstaande ABN-AMRO-gebouw. 

Dit heeft niet tot een planontwikkeling geleid. Er zijn op dit moment dan ook geen concrete plannen om de voormalige ambtswoning en de andere woning (gedoeld wordt vermoedelijk op de woning aan de Willaerlaan) te verkopen,’ laat het college 

weten. ‘Het terrein van restaurant/partycentrum Boschzicht wordt op korte termijn herontwikkeld. Wil en kan de gemeente hier op inhaken met de voormalige ambtswoning?’ vraagt Van Riel.
Het college van burgemeester en wethouders antwoordt: ‘Er is geen ruimtelijke relatie tussen de planontwikkeling van Boschzicht en de voormalige ambtswoning. Hierop wordt dan ook niet ingehaakt.’

Het college van burgemeester en wethouders meldt dat op de ambtswoning de bestemming wonen zit. Het huis zou dus ook als ambtswoning gebruikt kunnen worden. Burgemeester Marieke Teunissen zoekt nog een woning voor de verhuizing van haar en haar gezin uit Renswoude.

De gemeente verhuurt deze woning op dit moment. De bewoner heeft huurbescherming. Dus ligt het niet voor de hand dat het pand snel verkocht kan worden. 

Afbeelding