T.V.S. wint uit tegen Effect, maar verslaat ook mede koploper Vitac

TAFELTENNIS Opnieuw werden er in een kort tijdsbestek een tweetal wedstrijden gespeeld. In speelronde vier werd de uitwedstrijd in Wijk bij Duurstede tegen Effect met ruim verschil gewonnen en ook de thuiswedstrijd, in speelronde vijf, tegen mede koploper Vitac uit Wilnis eindigde eveneens in een glorieuze 4-1 overwinning.

In de wedstrijd tegen Effect 1 konden beide teams niet beschikken over hun kopman (van de Beek bij TVS en Jansen bij Effect). 

Voor TVS verschenen Edwin Vetkamp en Rein Schellingerhout achter de tafel en zij speelden een prima wedstrijd met enkele spannende partijen. 

Vetkamp opende met een overwinning in vier games tegen Thom Dikhoff maar een nederlaag van Schellingerhout in de vijfde game met 9/11 tegen Gert Loef bracht de stand weer in evenwicht. 

In de tweede serie enkelspelen wisten zowel Vetkamp als Schellingerhout de winst te pakken door in de vijfde game resp. Loef (11/9) en Dikhoff (11/4) te verslaan. 

In het afsluitende dubbel pakten Vetkamp en Schellingerhout een 3-0 overwinning via de gamestanden 11/6, 11/4 en 18/16 waardoor de eindstand werd bepaald op een 4-1 zege.

Voor de thuiswedstrijd tegen Vitac 1 namen Jan van de Beek en Edwin Vetkamp het op tegen de mede koploper uit Wilnis. In de openingspartij verloor van de Beek tegen Danny Hilhorst de eerste game maar was in de volgende drie games duidelijk de sterkste. 

Ook Vetkamp kende weinig problemen met Ellie van Senten en won in drie games. Het dubbel ging naar de gasten die na een 2-1 achterstand de partij beslisten met achtereenvolgens 11/8 en 11/3. 

Van de Beek boekte in zijn tweede partij tegen van Senten een regelmatige 3-0 zege. 

Vetkamp stuitte in de slotpartij op veel verzet van Hilhorst die zelfs een 2-1 voorsprong nam, maar Vetkamp rechtte de rug en trok met 11/8 en 11/7 de partij naar zich toe waardoor de eindstand 4-1 werd waarmee de TVS-ers halverwege de competitie in de top meedraaien.

In de zesde wedstrijdronde staat op woensdag 8 maart de uitwedstrijd in Hagestein tegen V.H.C. 1 op het programma. De thuiswedstrijd leverde een 3-2 overwinning op voor de TVS-ers