Nieuwe expositie

SCHERPENZEEL Ook deze keer heeft galerie te Kunst en te Keur weer goede kunstenaars weten te strikken voor de tentoonstelling die tot eind april duurt.

De galerie aan de Dorpsstraat 220 in Scherpenzeel is geopend elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 13-17 uur. Kijken verplicht tot niets!

Adam Hoogendijk uit Leusden
Autodidact kunstschilder. In 1996 opende hij Galerie-atelier De Linden in Scherpenzeel waar zijn werk naast dat van beeldhouwers en keramisten te zien en te koop was. Zijn inspiratie vindt hij in de schoonheid van natuur en in het spel van water en pigment

Marja Vink uit Eindhoven
In haar geborduurde schilderijen komt steeds drie thema’s terug: Creëren van een eigen plek, verlangens en het nieuws De borduursels gaan over macht-onmacht-arrogantie-chaos-wanhoop-verdriet-berusting-verbazing-moed. Ze dagen uit tot een stellingname!

Ineke Snoek uit Dirksland
Keramiste. Humor is belangrijk in haar werk. Haar beelden zijn figuratief maar met een knipoog. Soms maakt ze gebruik van ander materiaal in haar werk. Keramiek wordt dan gecombineerd met verharde textiel, zelf hardend materiaal en/of metaal.

Willy Schut uit Nijkerk
Haar gedachten vertaalt ze in textiel schilderijen en objecten.
Zoals een tekenaar tekent met potlood, zo “tekent” zij met naald en draad. Het is eigenlijk een combinatie van schilderen, appliqueren en vrij machinaal of handborduren.

Maurice la Rooy uit Amstelveen
Zijn werken variëren van met de hand gebeeldhouwde glasblazerijen tot installaties waarin gevonden voorwerpen zijn verwerkt, aangezien hij vaak vanuit een idee werkt en de componenten gebruikt die het beste bij het idee passen.

Joop van Kempen uit Almere
Hij ontwerpt dozen in allerlei vormen en maten, alsmede fotolijsten, sieradendozen, cassettes etc.

De aanleiding was een studie, aan de Grafische School, in boekbinden, die allengs uitgroeide tot het vervaardigen van heel persoonlijke dozen en gebruiksvoorwerpen.

Doekla Steenhuis uit Emmeloord
In 2006 maakte ze kennis met “kettelen”, één van de basistechnieken van het ketting maken. Prompt kreeg ze allerlei ideeën over wat er nog meer mogelijk zou moeten zijn, in vorm en in techniek.

Inmiddels heeft ze zich een veelheid van technieken eigen gemaakt en maakt ze unieke sieraden.

Connie van Winssen uit Scherpenzeel
Haar werk wordt gekenmerkt door zwarte contouren en heldere kleuren met veel contrast. Ze zoomt in op haar onderwerp en haar werken hebben ruimte eromheen nodig. Deze keer laat ze dieren zien.