Afbeelding
Ds. Stehouwer

Ds. Stehouwer bevestigd als nieuwe predikant

Algemeen

SCHERPENZEEL Zondag 5 maart was voor de Hervormde Kerk in Scherpenzeel een feestelijke dag, deze dag werd dominee Stehouwer bevestigd als nieuwe predikant voor deze gemeente. 

Na het vertrek van Ds. Van Gogh was de gemeente vacant. Na het uitbrengen van een beroep op Ds. Stehouwer kwam enige tijd terug het goede nieuws dat hij de overstap van Wijngaarden naar Scherpenzeel ging maken. 

Afgelopen zondag was het dan zo ver. In de morgendienst, waarin Ds. Bergshoeff voorging, was daar de bevestiging van de nieuwe predikant. Tijdens de toespraak van Ds. Bergshoeff sprak hij de hoop uit dat Ds. Stehouwer en zijn gezin zich snel thuis zullen voelen binnen de Hervormde gemeente, maar ook in het dorp Scherpenzeel. 

Vervolgens was er tijdens de middagdienst de intrededienst van de nieuwe predikant. In zijn preek gaf Ds. Stehouwer aan dat het niet om de voorganger gaat maar om het Lam, om Jezus, die zoveel voor ons mensen betekent door Zijn verzoenend werk. Hij gaf dit met een prachtig voorbeeld aan met een blik op het lam dat op de gebrandschilderde ramen van het mooie kerkgebouw staat. 

Na een toespraak van de voorzitter van de kerkenraad werden Ds. Stehouwer en zijn gezin toegezongen met psalm 119:6. 

Na deze dienst maakten velen gebruik van de gelegenheid om het predikantenechtpaar de hand te drukken.