Erik van Eem dichtbij zijn derde doelpunt
Erik van Eem dichtbij zijn derde doelpunt / foto: Martin Veenendaal

Hoofdrol Erik van Eem door twee doelpunten tegen CJVV

Algemeen

SCHERPENZEEL Het werd op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel geen mooie pot voetbal tussen Valleivogels en CJVV. Strijd werd er wel geleverd en dat leverde mooie duels op. Met name in het eerste bedrijf was de ploeg uit Amersfoort de betere ploeg en kreeg ook meerdere kansen om een doelpunt te scoren. Joshua van den Berkt is echter een prima keeper en hield zijn doel schoon. Spits Erik van Eem wist na zeven minuten wel het net te vinden en ook direct na de pauze rondde hij een mooie aanval op keurige wijze af: 2-0.

Het rood-witte elftal moest met name in de verdediging, flink gewijzigd worden. Verdedigers Rob van Eem en Patrick van de Berkt waren net terug van vakantie en startten vanaf de bank. Stefan van den Brink startte als rechtsback terwijl Jesper Schipper nu als centrale verdediger fungeerde. De positie van linksback werd nu waargenomen door aanvoerder Remco van de Fliert. Op het middenveld waren ook enkele wijzigingen te zien. Alex van Eem en Bart Posthouwer namen de plaatsen in Nick Heikamp en Frank Belt en in de spits mocht Erik van Eem zijn kunnen laten zien. Bij CJVV waren er ook een aantal wijzigingen en met name dat clubtopscoorder Pim Kers op de bank begon, was verrassend te noemen. Ook hanteerde hoofdtrainer Sijtze Wobbes een andere speelstijl. Al snel na de aftrap ontstond de eerste mogelijkheid voor Valleivogels. Erik van Eem bracht in de 5e minuut de bal bij Freek van Wijk. De aanvaller bracht de bal voor maar Alex van Eem kon net niet zijn hoofd tegen de bal zetten. Bij de tweede paal kon Jordy Liefting dat wel, maar zijn poging verdween naast het doel van sluitpost Michel van Hoorn. Twee minuten later moest Van Hoorn wel de gang naar het net maken. Een aanval “uit het boekje” verliep via diverse schijven. De gebroeders Van Eem waren erbij betrokken en hierdoor kon Freek van Wijk verwoestend uithalen. De goalie pareerde het schot waardoor de bal voor de voeten van Erik van Eem viel. De uithaal die daarna volgde, vloog via de rug van een tegenstander tegen de touwen: 1-0.

De geel/zwarten waren niet uit het veld geslagen en gingen direct op jacht naar de gelijkmaker. Gijs Wobbes testte Joshua van den Berkt en Nino Koudijs verscheen alleen voor de vijandelijke doelman. Beide keren kwam de goalie als winnaar uit de strijd. Van den Berkt kreeg het in deze fase druk en moest zijn kunnen laten zien op een schot van wederom Gijs Wobbes en ranselde de bal uit de kruising na de vrije trap van Wobbes. In de 34e minuut was de thuisploeg het dichtst bij de gelijkmaker. Een verkeerde pass van Bart Posthouwer deed CJVV in balbezit komen. De voorzet kwam bij Nino Koudijs terecht die de bal diagonaal op de paal schoot. Drie minuten later werd ook aan de andere kant de paal geraakt. De vrije trap van Bart Posthouwer werd door Stefan van den Brink op de paal gekopt. In de slotfase van het eerste bedrijf werd Joshua van den Berkt nog tweemaal getest. De vrije trap van Gijs Wobbes werd onschadelijk gemaakt en de inzet bij de eerste paal van Scotty Kneefel werd ook een prooi voor de goed keepende Van den Berkt. Ook Valleivogels kreeg nog één mogelijkheid, maar Freek van Wijk vond doelman Van Hoorn op zijn pad.

Beide ploegen kwamen voor de tweede helft ongewijzigd uit de kleedkamer en hoewel Valleivogels in gedachten had om iets terug te zakken, kregen de rood-witten wel de eerste kans in dit tweede bedrijf. Rik Vermeij ontving de bal en zag de meegekomen Erik van Eem. De spits van Valleivogels wist met een mooi schot zijn tweede treffer te maken: 2-0. In de 53e minuut had Van Eem zelfs zijn derde treffer kunnen maken, maar keeper Van Hoorn kon de voorzet van Jordy Liefting onschadelijk maken. In het vervolg van de wedstrijd werd er veelvuldig door beide trainers gewisseld, maar verandering in de stand kwam er niet meer: 2-0. Zaterdag 11 maart 2023 mag het vlaggenschip van Valleivogels aantreden tegen De Merino’s. De wedstrijd, gespeeld op sportpark De Groene Velden te Veenendaal, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer O. van Hooff.